Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

La CUP avisa Pellicer que necessitarà 'fins a l'últim suport' per evitar que 'l'espanyolisme' sigui al govern l'any vinent

Els independentistes, que anuncien "un canvi d'actitud" pel que resta de mandat i el següent, preveuen una situació d'"ingovernabilitat" després de les municipals de 2019

Els regidors Llorens i Fernández, asseguts a taula, amb altres integrants de la CUP Els regidors Llorens i Fernández, asseguts a taula, amb altres integrants de la CUP MARC BUSQUETS / ACN
Vida Municipal
Divendres, 09 Març 2018 18:06

S'ha fet esperar uns dies, però aquest divendres la CUP ha replicat Pellicer per les seves declaracions en tenir els comptes validats de manera automàtica. En una compareixença davant dels mitjans duta a terme a les portes de l'Ajuntament, els regidors Marta Llorens i Edgar Fernández han advertit el batlle i el seu equip de govern que "cal que s'asserenin i agafar perspectiva" perquè "les municipals són ben aviat" en un possible context de "clara ingovernabilitat". "Pellicer necessitarà fins l'últim suport, si vol seguir manant a la ciutat i evitar que Cs o l'espanyolisme tinguin el govern", ha subratllat l'últim. Per tot plegat, els independentistes han anunciat "un canvi d'actitud" no només per a la resta de mandat sinó de cara al següent. "Haurem de decidir si seguir a l'oposició a ser al govern. I si és el cas, qui ens hi vulgui s'haurà de guanyar la nostra confiança", ha revelat el cupaire.

Temps de reflexió

Llorens, per part seva, ha precisat que el grup municipal ha decidit prendre's cert temps abans de donar resposta a les paraules de l'alcalde. "Un any enrere vam voler liderar una moció de censura, però aquest cop hem estat realistes i hem observat que el context local i nacional ha impedit qualsevol alternativa", ha descrit. La portaveu de la CUP ha acusat Pellicer d'usar en benefici propi "una llei garantista" que li ha permès sotmetre's a dues qüestions de confiança en l'actual mandat. "Ha estat la seva estratègia. Les ha usades de manera meditada", ha assegurat. La cupaire ha disparat també contra la regidora Caelles per una de les seves intervencions al passat ple. "Va dir que ella es barreja amb el poble en segons quins actes. Ens van semblar un dicurs classista", ha censurat.

Altre cop analitzant el discurs del batlle reusenc, Llorens ha qüestionat que aquest digués que "l'oposició només pensa en clau partidista, i no pas de ciutat". És per això que ha repassat "algunes de les propostes" que el grup municipal que lidera ha dut a debat. En aquest sentit, ha recordat que pel que fa al seu projecte d'internalitzar la recollida de la brossa "hem creat sinergies amb entitats i el veïnat, i vam proposar fer una consulta ciutadana". La cupaire ha indicat, a banda, que la proposta dels pressupostos participatius "la vam fer nosaltres" i que, en relació a la targeta resident, "tot el que ha fet fins ara l'equip de Pellicer s'ha traudït en més zona blava". "Pellicer, a més, fa el joc a empreses corruptes com FCC. Si de debò pensa en clau de ciutat, el que ha de fer el batlle és procurar que els impostos que la gent paga es destinin a cobrir les seves necessitats", ha conclòs.

Un nou rumb

En tot cas, i abans de cedir la paraula a Fernández, Llorens ha admès que la CUP ha fet "autocrítica". "Hem volgut fer política proactiva, però no ens ha servit per poder mostrar clarament quines eren les nostres propostes per a Reus". Fernández ha continuat per establir "una conclusió en forma d'advertència", tot avançant que el resultat de les properes eleccions deixarà una ciutat "ingovernable", raó per la qual Pellicer "necessitarà tot suport si vol seguir manant". El cupaire ha lamentat que "tot i estar en minoria, ha estat impossible entendre's amb el govern" i ha carregat contra les seves polítiques tot detallant que "de les mocions aprovades l'any passat, la majoria no s'han implentat". "I amb els pressupostos de 2016 ens van prendre el pèl", ha carregat, perquè "no s'ha complert el que s'havia acordat".

"Tres mesos abans de les properes eleccions inauguraran el Casal del Roser, que inclourà molts serveis que a nosaltres ens van dir que no es podrien prestar", ha precisat acte seguit. Com en el cas de Llorens, Fernández s'ha centrat també en la tasca de Caelles al capdavant de Cultura per afirmar que "s'han fet grans esdeveniments, amb molta foto i molta llum, però de cultura n'hi ha hagut poca". Davant d'aquesta situació, i en una assemblea local realitzada un mes i mig enrere, la CUP ha planificat un canvi de rumb pel que resta de mandat i ja per al proper. "Hi haurà un debat a l'estiu per decidir si volem ser al govern o l'oposició. Però que ningú es pensi que pactarem amb el PDeCAT i Esquerra perquè Cs o l'espanyolisme no tinguin l'alcaldia. Si es vol evitar que els unionistes accedeixin a l'alcaldia, ha avisat, "qui ens necessiti haurà de guanyar-se la nostra confiança".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: