Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Torredembarra conclou que la concessió de l'espai annex de l'edifici Monteixo és legal

El secretari confirma que no s'ha comès cap irregularitat, tot i que reconeix que l'alcalde no hagués hagut de signar el decret "per raons de parentiu", motiu pel qual s'ha convalidat amb la firma del tinent d'alcalde

A l'esquerra de la imatge, el bloc d'edificis on s'ha habilitat el pas de minusvàlids A l'esquerra de la imatge, el bloc d'edificis on s'ha habilitat el pas de minusvàlids GOOGLE MAPS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 09 Març 2018 11:19

L'Ajuntament de Torredembarra ha desmentit a través d'un comunicat les informacions publicades al mensual "El Mònic", segons les quals la concessió d'ús comercial especial del domini públic local a la Comunitat de Propietaris de l'edifici Monteixo hauria estat il·legal per un presumpte tracte de favor de l'alcalde Eduard Rovira cap a un familiar seu. L'informe del secretari municipal conclou que no s'ha comès cap il·legalitat i "no hi havia cap impediment" per a l'atorgament de la concessió d'aquest espai annex a l'edificació, de 6,90 m2, pel pas de minusvàlids d'accés a l'edifici.

En primer lloc, l'informe nega que s'hagi fet "cap cessió ni transmissio de l'espai públic, ni s'ha conferit cap dret edificatori sobre el mateix" i que l'únic que s'ha produït és la concessió d'una llicència per a l'espai destinat al pas de minusvàlids d'accés a l'edifici.

Sobre el parentiu de l'alcalde 

L'informe del secretari, però, aclareix que l'alcalde "s'hagués hagut d'abstenir en la firma del decret per raons de parentiu", cosa que no va fer en no tenir-ho en compte en el moment de la signatura, "pensant que no estava en risc l'objectivitat, ni li reportava benefici o avantatge personal, ja que la decisió estava basada en informes tècnics d'acord amb la normativa", argumenta.

Tot i aquest error reconegut per l'alcalde Rovira, l'acte administratiu de concessió de llicència no ha quedat invalidat perquè no s'ha observat, per part del secretrari municipal, "l'existència de nul·litat de ple dret, sinó d'anul·labilitat". Per aquest motiu, l'Ajuntament va procedir a la convalidació del decret per part del primer tinent d'alcalde, Jordi Solé, "que és la persona que signa quan l'alcalde no pot exercir el seu càrrec", seguint les consideracions per raons de seguretat jurídica expressades en l'informe.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: