Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns de l'Arboç podran decidir el destí d’una bossa de 40.000 euros

L'Ajuntament de l'Arboç dona el tret de sortida als Pressupostos Participatius 2018

L'Ajuntament de l'Arboç va instal·lar un tendal al pati exterior de l'Escola Bressol, en compliment d'una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius del 2017 L'Ajuntament de l'Arboç va instal·lar un tendal al pati exterior de l'Escola Bressol, en compliment d'una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius del 2017 CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 01 Març 2018 17:00

Després de l'èxit de la convocatòria dels Pressupostos Participatius del 2017, l’Ajuntament de l’Arboç impulsa una nova edició per tal que els veïns puguin proposar, debatre i decidir el destí de 40.000 euros de la partida d’inversions del Pressupost Municipal per a l’any 2018. En els pròxims dies s’obrirà el període per enviar les propostes a través del web www.arbocencopina.cat i també es podran fer arribar dipositant les butlletes de participació en les bústies habilitades a l’Ajuntament, la Biblioteca i la Casa de Cultura fins el 31 de març.

La reedició dels Pressupostos Participatius respon a la voluntat de l’Ajuntament de l’Arboç de continuar apostant per implicar els veïns i veïnes en la presa de decisions. Una voluntat que, tal com assegura el regidor de Participació Ciutadana, Alfons Ribas, es va veure reforçada per la magnífica resposta de la població, l’any passat, en la primera edició. “Volem continuar enfortint el paper dels arbocencs i arbocenques amb nous i millorats mecanismes de decisió i de participació directes, mecanismes que alhora ens permeten conèixer de primera mà i de forma molt més directa les inquietuds i preocupacions dels nostres veïns”, afirma el regidor.

Només seran considerades finalistes i sotmeses a votació aquelles propostes que facin referència a àmbits de competència municipal i siguin viables tècnicament. A més, la proposta ha de ser considerada una inversió, amb un cost menor o igual a 40.000 euros.

Posteriorment, després de valorar el cost estimat, i de debatre en un fòrum ciutadà la prioritat, en sortiran els projectes finalistes que se sotmetran a la votació final. Totes aquelles persones majors de 16 anys i empadronades a l’Arboç podran decidir, mitjançant el seu vot a través de la plataforma www.arbocencopina.cat, quina o quines actuacions es realitzaran al llarg de l’any 2018.

L'Ajuntament encoratja tots els veïns i veïnes a enviar les seves propostes i a implicar-se activament en el procés posterior de participació ciutadana, en el qual es debatran i decidiran les propostes guanyadores.

Les propostes guanyadores del 2017

Pel que fa a les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius del 2017, l’Ajuntament continua treballant per executar les dues actuacions que queden pendents. A l’estiu es va instal·lar el tendal al pati exterior de l’Escola Bressol, i estan en fase d’execució les millores al CEIP Sant Julià i la col·locació de papereres.

Publicitat