Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP de Valls alerta que els pressupostos impediran complir amb els projectes del mandat

El grup de l'oposició considera que els comptes del 2018 "segueixen prioritzant les polítiques de totxo en comptes de les polítiques a les persones"

Els regidors del Grup Municipal de la CUP a l'Ajuntament de Valls Els regidors del Grup Municipal de la CUP a l'Ajuntament de Valls CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 14 Febrer 2018 18:21

La CUP denuncia que l’equip de govern (PDeCAT-ERC) ha tornat a endarrerir la presentació dels pressupostos del 2018, ja que l’aprovació inicial s’havia de dur a terme el ple del 19 de febrer i, finalment serà al ple del dia 26. La formació creu que és una mostra més "de la improvisació en què viu instal·lat l’equip de govern, ja que el ple de gener s’havia aplaçat fins el 19 de febrer per poder-hi aprovar els pressupostos". Els cupaires consideren que "aquest desgavell de dates, i els retards permanents, demostren deixadesa per part de l’equip de govern i dificulten la tasca de l’oposició".

Pel que fa als pressupostos, la CUP adverteix que no permetran a l’equip de govern ni complir el seu propi acord de mandat. Així, “l’escola de música, el Centre Cívic, la Casa de la Festa, la Fàbrica Cultural o la seu de la Policia Local són exemples de projectes que queden en paper mullat”, explica la regidora Ester Huguet. A més, pels cupaires molts dels acords de mandat de l’àmbit de gestió municipal tampoc s’estan complint.

La CUP també lamenta que l’entrada d’ERC al govern "no es noti per enlloc", i considera que "les àrees de totxo segueixin tenint un pes extremadament gran enfront de les polítiques a les persones". La formació posa com a exemple "l’àrea de Serveis a les Persones, que s’emporta un 8,99% del pressupost, mentre que l’àrea de Territori i Habitatge i l’àrea de Via Pública i Mobilitat sumen un 47,94% dels pressupostos”, afirma Francesc Martinell (CUP). En aquest sentit, la CUP considera que les aportacions que es fan a les àrees de serveis a les persones, joventut i ocupació, "són extremadament baixes".

La CUP també ha demanat que en el marc del ple municipal del 26 de febrer, que ha d’aprovar els pressupostos de forma inicial, els diferents responsables dels organismes autònoms de la ciutat també expliquin els seus respectius pressupostos. La formació explica que aquesta és la única ocasió que de manera pública els vallencs poden conèixer els pressupostos dels organismes autònoms, i que és una manera més de practicar la transparència.

Les inversions del 2017 en un baix índex d’execució

Finalment, la CUP també adverteix que no sap si els pressupostos del 2018 s’acabaran desenvolupant del tot aquest mandat. En aquest sentit, els cupaires alerten que a dia d’avui, "més de la meitat de les inversions dels pressupostos de l’any 2017 o no s’han executat o s’han iniciat en les darreres setmanes". A la CUP li preocupa que l’equip de govern prepari els pressupostos "tenint més en compte el calendari electoral que les necessitats de Valls i les persones que hi viuen".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: