Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arran rebateja el carrer d'un exalcalde franquista de Valls amb el nom de Guillem Agulló

L’organització juvenil de l’Esquerra Independentista considera que Valls no pot continuar tenint carrers i símbols franquistes, com el dedicat a l'alcalde Josep Maria Fàbregas

Placa del carrer Josep Maria Fàbregas "rebatejada" com a carrer Guillem Agulló Placa del carrer Josep Maria Fàbregas "rebatejada" com a carrer Guillem Agulló CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 13 Febrer 2018 10:01

Arran, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista vallenca, va rebatejar ahir de forma simbòlica el carrer Josep Maria Fàbregas, alcalde de la ciutat durat el franquisme i cap local de la Falange, amb el nom de Guillem Agulló, militant antifeixista de Maulets assassinat per neonazis l’any 1993.

Els independentistes consideren que la ciutat de Valls "no pot continuar tenint carrers i símbols franquistes", perquè es tracta d’una "vulneració flagrant de la memòria històrica". Des d’Arran, afegeixen que amb el manteniment de noms de dirigents o personalitats destacades del règim feixista, "es continua perpetuant la impunitat dels franquistes", que consideren emparada "pel règim del 78, amb el qual la societat vallenca ha decidit trencar" i asseguren que "s’està organitzant per construir la República Catalana".

El jovent independentista ha decidit fer aquesta acció simbòlica "per denunciar les agressions feixistes que encara queden impunes avui en dia" i per posar al centre del debat públic de la ciutat 2l’eliminació de simbologia i nomenclàtor feixista". Per aquest motiu, insten a l'Ajuntament de Valls  a "oficialitzar el canvi de nom del carrer de Guillem Agulló i a treure dels carrers de Valls tota l'herència del règim franquista", com a un dels primers actes de la "nova etapa republicana que ha de viure el nostre poble".

Guillem Agulló i Salvador (Burjassot, 1974 - Montanejos, 11 d'abril de 1993) era un jove valencià, militant de l’organització juvenil Maulets, que morí assassinat a mans d'un grup de militants neonazis. En el judici pel seu cas l’any 1995, fou condemnat Pedro Cuevas a catorze anys de presó i només en complí quatre. A les eleccions municipals del 27 de maig de 2007 es presentà a les llistes del partit d'ultradreta Alianza Nacional en el número 4 per Xiva de Bunyol.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: