Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils dobla l’aportació destinada als plans d’ocupació

L'Ajuntament ha contractat aquest gener a 14 persones desocupades en el marc del primer programa amb finançament íntegrament municipal

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació, Alejandro Garcia L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació, Alejandro Garcia CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 07 Febrer 2018 19:14

L’Ajuntament de Cambrils ha doblat la inversió destinada als programes ocupacionals que combinen formació i treball. Aquest gener el consistori ha contractat 14 persones en el marc dels primers plans d’ocupació amb finançament íntegrament municipal. A més, entre el desembre i el gener, també han començat a treballar a l’Ajuntament 16 persones més corresponents a diferents línies del programa Formació i Treball, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat.

A data de desembre, el registre de persones aturades a Cambrils és de 2.373, de les quals més de 700 són de llarga durada. Davant d’aquest mapa d’atur, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que el govern municipal va decidir posar en marxa per primera vegada Plans d’Ocupació Municipal per complementar les línies ja encetades amb el Servei d’Ocupació de Catalunya i, d’aquesta manera, donar oportunitats de reinserció laboral a més persones de segments de població que es troben una situació més desafavorida.

L’alcaldessa ha afirmat que aquesta aportació extra de 250.000 euros per a la realització dels plans d’ocupació respon a un dels objectius del mandat i ha manifestat la voluntat de donar continuïtat a la iniciativa. Finalment, Mendoza ha destacat la importància de reforçar les polítiques actives d’ocupació per rebaixar l’atur, millorar les possibilitats d’accés al treball de les persones desocupades amb més dificultats per trobar feina i, alhora, dur a terme projectes d’interès col·lectiu.

Treballs en espais de la via pública

Per la seva banda, el regidor d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació, Alejandro Garcia, ha explicat que tenint en compte els sectors més afectats i les necessitats del municipi, les noves contractacions s’han destinat a la realització d’actuacions de millora i manteniment de diferents espais de la via pública. Els contractats són persones empadronades a Cambrils amb experiència en el món de la construcció que no rebien cap subsidi o havien esgotat la prestació d’atur.

Garcia també ha destacat que els programes inclouen formació dins la jornada laboral per afavorir l’ocupabilitat dels beneficiaris. Les persones contractades pels Plans d’Ocupació Municipal realitzaran una acció formativa de 65 hores en l’àmbit dels riscos laborals i de capacitació per a la recerca de feina. En el cas dels plans subvencionats pel SOC, el personal administratiu realitzarà un mòdul de competències digitals i el personal de brigades rebrà formació en ofimàtica i gestió de recursos humans.

Publicitat