Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Ajuntament de la Bisbal destinarà enguany 148.500 euros a subvencions

La majoria d’aquests ajuts són per ajudar als bisbalencs amb pocs recursos/ Properament també s'obriran els terminis per a l’atorgament de subvencions en matèria d’ocupació

Ajuntament de la Bisbal del Penedès Ajuntament de la Bisbal del Penedès CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 03 Febrer 2018 10:46

L’Ajuntament de la Bisbal destinarà enguany un total de 148.500€ a subvencions, un 83% de les quals correspondran a ajuts a les famílies desafavorides i al foment de l’ocupació. Entre aquestes subvencions s’hi troben les destinades a famílies amb pocs recursos. Es dedicaran 88.000€ a subvencions escolars (subvencions per a llibres, menjador escolar, excursions…), 1.500€ a subvencions per als Casals d’Estiu i de Nadal, 5.000€ per ajudar a pagar rebuts de l’aigua i de la llum a famílies desafavorides i 4.000€ per ajudar a pagar els rebuts de l’IBI.

En matèria d’ocupació, l’Ajuntament destinarà 15.000€ del pressupost per als nous autònoms i 10.000€ per a les empreses bisbalenques que hagin creat llocs de treball. A més, l’Ajuntament segueix apostant per ajudar les famílies amb un nounat amb el Xec Nadó, al qual s’hi destinen un total de 5.000€ del pressupost d’enguany, i també se segueixen oferint les subvencions per a entitats culturals i esportives, amb un total de 10.000€ del pressupost.

A banda d’aquestes subvencions, l’Ajuntament ha creat un nou ajut per aquells veïns que rehabilitin la seva façana o facin una nova tanca al seu terreny. En aquest cas s’hi destinaran 10.000€.

L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, considera que “els darrers anys han estat molt durs per a moltes famílies i l’economia de moltes famílies se n’ha vist molt ressentida. És per això que fem una clara aposta per ajudar la gent del poble i, alhora, per crear ocupació. Esperem que a poc a poc la situació millori. Sigui com sigui, l’Ajuntament de la Bisbal seguirà ajudant a la ciutadania en temps difícils”.

L’Ajuntament continua apostant pel foment de l’ocupació a través del SOM Bisbal i la xarxa comarcal que ha creat recentment, amb la participació en el programa de Garantia Juvenil, amb els convenis de col·laboració social, amb els cursos ocupacionals i amb les subvencions en matèria d’ocupació. Enguany s’obrirà de nou el termini per presentar sol·licituds per a aquestes subvencions. L’Ajuntament informarà a través de la pàgina web (www.bisbalpenedes.com), les xarxes socials (Facebook i Twitter) i el servei eBando cada vegada que s’obri una convocatòria per optar a les diferents subvencions.

Subvencions per a empreses i autònoms

D’una banda, el consistori ofereix subvencions per a empreses –societats i persones físiques que realitzin activitats empresarials d’indústria, comerç o serveis, o activitats agrícoles i ramaderes- que disposin d’establiments empresarials radicats dins del terme municipal i contractin persones desocupades amb residència continuada al municipi. Per poder optar a la subvenció hi ha un requisit indispensable: que el nombre mitjà de treballadors (que reuneixin les condicions establertes) l’any 2017 creixi respecte del nombre mitjà de treballadors l’any 2016.

El termini per sol·licitar aquesta subvenció s’obrirà durant el primer trimestre de 2018 (dates exactes encara per concretar) i l’import de la subvenció serà de 1.825 euros per treballador/any. La quantitat màxima de subvenció per aquest concepte que podrà obtenir una empresa serà de 18.250 euros per any.

D’altra banda, l’Ajuntament també ofereix subvencions per a les persones que s’estableixin com a autònomes per la posada en marxa d’una activitat econòmica. Es podran acollir a la subvenció totes aquelles persones emprenedores que durant l’exercici 2017 hagin iniciat una activitat econòmica a títol individual o societat i que hagin causat alta en el règim especial de la Seguretat Social de treballadors autònoms.

Les despeses que se subvencionen en aquest cas són les següents: Pagaments de quotes de la Seguretat Social del primer any d’enquadrament de la persona sol·licitant; despeses de tramitació de les altes de l’activitat; despeses associades a locals del primer any d’activitat i les associades a tot tipus de tributs i preus públics necessaris per a la posada en marxa de l’activitat.

L’import màxim a subvencionar és de 2,800€ per persona i aquesta subvenció es podrà demanar durant l’any 2018.

Publicitat