Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC de la Selva denuncia CiU a Antifrau per una presumpte desviació d’una subvenció en l’anterior mandat

L’exalcalde Puig (CiU) argumenta que el cobrament de la subvenció del seu grup es va haver de fer a través d’una associació perquè aleshores no disposaven d’un NIF

Ajuntament de la Selva del Camp Ajuntament de la Selva del Camp ARXIU/ INFOCAMP
Vida Municipal Josep Cartanyà/ Marià Arbonès
Dissabte, 03 Febrer 2018 10:20

El grup municipal d’ERC-MES-AM de l’Ajuntament de la Selva del Camp va presentar el passat 30 de gener una denúncia a l’Oficina Antifrau de Catalunya per investigar “possibles irregularitats ocorregudes en el finançament del grup municipal de CiU durant el mandat corresponent al període comprès entre el 2011 i 2015”, en concret, “la possible desviació de la subvenció cap a una associació anomenada Associació d’Amics de Silva Constantina”.

Segons s’exposa en la denúncia, a la qual ha tingut accés Reusdigital.cat, el tràmit de la subvenció “el va iniciar el portaveu del grup Gerard Salvat, amb la participació de l’alcalde Josep M. Puig, amb l’aprovació del regidor delegat d’Hisenda Josep M. Masdéu, i el consentiment dels tres restants regidors del Grup”. En la denúncia els republicans ho qualifiquen com “una clara actuació realitzada en frau de llei per evitar les limitacions respecte al finançament dels grups polítics municipals que la llei ens estableix”.

ERC assegura davant Antifrau que, des de febrer de 2014 fins a maig de 2015, “les dotacions econòmiques del grup de CiU es van ingressar en un compte bancari a nom de l’Associació d’Amics de la Silva Constantina, arribant a una suma de 4.960 euros”. Pel que fa al període de gener a maig de 2014, les subvencions, de 1.550 euros, “les va cobrar personalment l’alcalde en efectiu de la caixa de l’Ajuntament”. Els republicans afirmen que en els períodes anteriors a febrer de 2014 s’haurien ingressat altes quantitats, però “no queda clara la titularitat del compte bancari on s’ingressen les subvencions del grup”. Sigui com sigui, ERC sospita que “els diners del grup municipal de CiU desviats en el mandat anterior a altres entitats o particulars podrien ascendir a 14.880 euros”.

Finalment, ERC recorda que la llei disposa que aquesta subvenció que reben els grups municipals “no es podrà destinar al pagament de remuneració personal o a l'adquisició de béns que puguin constituir actius fixos de caràcter patrimonial”.

Puig (CiU) nega haver comès cap frau

Per la seva part, Josep Maria Puig (CiU), respon que aquesta denuncia és una “acció de revenja a la denúncia que nosaltres vam posar i que no té gens de sentit”. L’exalcalde i actual regidor de la Selva del Camp argumenta el cobrament dels diners a través de l’associació perquè “els sis regidors vam haver de disposar d’un NIF però al cap de mig any vam canviar el nom pel del grup municipal i vam mantenir el NIF”.

 

Publicitat