Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns d’Alcover decidiran en què invertir 15.000 euros al municipi

Els pressupostos participatius disposen de 15.000 euros i hi participaran els empadronats majors de 16 anys

Imatge de la plaça Nova d'Alcover Imatge de la plaça Nova d'Alcover CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 20 Gener 2018 14:04

L’Ajuntament d’Alcover incorpora, per primera vegada, un partida destinada a la realització dels pressupostos participatius. Es tracta d’un mecanisme de participació i gestió del municipi, mitjançant el qual els ciutadans poden decidir de forma directa sobre la destinació per part dels recursos municipals.

Els pressupostos participatius 2018 d’Alcover han de ser una eina imprescindible per tal que els alcoverencs exposin i proposin en què destinarien 15.000 euros del pressupost municipal per executar projectes de millora i manteniment de l’espai públic. Per aquest motiu és molt important la participació ciutadana en l’elaboració de les propostes que es regiran segons les bases i els criteris inclosos en el reglament elaborat pel consistori. Aquest és un procés dinàmic, atès que s’avaluarà i revisarà periòdicament per tal d’assegurar la seva evolució i serà recolzat i supervisat per equips tècnics de l’ajuntament.

En el procés de presentació de propostes podran participar tots els ciutadans empadronats a Alcover i majors de 16 anys i les entitats amb seu social al municipi. Les propostes es presentaran via instància a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Alcover i serà una proposta única per cada persona o entitat. Un cop recollides les propostes d’acord amb el calendari establert, es reunirà la Comissió Tècnica d’Avaluació que admetrà les propostes que siguin viables d’acord amb els criteris establerts.

Sistema de votació

Un cop escollides les propostes viables s’obrirà el període de votació entre la ciutadania. Es repartirà casa per casa un tríptic amb tota la informació dels projectes i la butlleta corresponent que també es podrà descarregar des del web d’Alcover. Es podrà votar presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà on hi haurà a disposició de la ciutadania la urna.

El calendari de tot el procés començarà el 7 de febrer i fins al 28 de febrer amb la recollida de propostes; de l’1 de març al 6 d’abril es procedirà a l’avaluació de les propostes per part de la Comissió tècnica de l’Ajuntament; el 20 d’abril es publicaran les propostes admeses; del 7 al 11 de maig es votaran les propostes i l’11 de maig es realitzarà l’acte d’escrutini dels vots i la publicació dels resultats. En cas d’empat entre dues propostes o més, la Comissió Tècnica d’Avaluació adoptarà la valoració final de quines propostes han de ser escollides per dur-les a terme.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: