Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Reus recela de més acomiadaments a Ginsa per la sortida de Tortosa i Amposta del grup Sagessa

El portaveu del grup, Andreu Martín, diu que, si n'hi ha més, al capdavant de la llista apareguin els noms de l'alcalde, Llauradó i Vilella, als quals acusa d'actuar d'"homes de negre" del CatSalut

El portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín, acompanyat de la regidora Ana Isabel Martínez, avui en roda de premsa El portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín, acompanyat de la regidora Ana Isabel Martínez, avui en roda de premsa NÚRIA TORRES/ ACN
Vida Municipal ACN
Dilluns, 15 Gener 2018 16:49

El PSC de Reus desconfia del compromís de la presidenta del consell d'administració de Ginsa, Noemí Llauradó, en garantir que no hi haurà més acomiadaments en aquesta empresa pública de serveis, derivats de la desconnexió de Tortosa i Amposta del grup Sagessa. El portaveu del grup socialista, Andreu Martín, repta el govern reusenc a què si n'hi ha d'haver més -a part dels 6 acomiadaments ja anunciats-, la llista sigui encapçalada pels noms de Llauradó, Montserrat Vilella -presidenta del Grup Salut- i l'alcalde Carles Pellicer. Martín els acusa d'actuar com a "homes de negre" del CatSalut i d'agreujar la pèrdua de la capitalitat sanitària de Reus al sud de Catalunya. Els socialistes atribueixen la sortida de Tortosa i Amposta al fet que Reus "no ha sabut cuidar" els socis, a la "desídia" de l'alcalde i a la "submissió" a la Generalitat. El PSC lamenta que el pressupost de l'Hospital Sant Joan de Reus hagi estat una "ficció" i diu que tot plegat condicionarà negativament el seu suport als pressupostos municipals.

"No hem rebut cap paper sobre els pressupostos, això ja és sorprenent, però ens el mirarem i farem propostes; no veiem de cap de les maneres que donem suport als pressupostos vist com han anat les coses", ha declarat Martín, aquest dilluns al matí en roda de premsa a la seu del grup. Entre aquests propostes, el PSC té clar la inclusió del finançament de l'hospital, el que considera com l'"única solució" a unes problemàtiques que s'arrosseguen des de fa tres anys.

Els socialistes retreuen que el model sanitari va sofrir "un canvi radical" coincidint amb l'arribada de l'actual alcalde, Carles Pellicer. En aquest sentit, Martín creu que la "incompetència" en gestionar el Grup Salut a nivell polític i econòmic, i la "subsidiarietat" del govern de Reus a la Generalitat i a altres administracions han desencadenat una retallada constant del model sanitari. "Reus està constantment cedint davant d'altres interessos", ha dit.

"No entenc per què la Generalitat, que promet amb el nou consorci, ens retalla el finançament de l'hospital en 15 milions i, l'alcalde, en comptes de plantar-se al despatx del senyor Ruiz, se'n va de pinxos", ha etzibat el portaveu socialista. "Jo reclamo elements contundents, d'aquesta voluntat del govern i no hi són", ha afegit. Martín, a més, afirma que Ginsa és una empresa solvent i no veu "causes objectives" per la sortida de Tortosa i Amposta del grup Sagessa.

A partir d'aquí , el PSC tem que aquesta desvinculació de Tortosa i Amposta de Sagessa i l'actual situació a l'empresa Ginsa, amb una reducció del 23% dels seus ingressos -i els conseqüents acomiadaments, baixes voluntàries, retallades de sous, etc-, sigui el preludi d'un altre pas, encara més negatiu: la desvinculació de Sagessa. Així, els socialistes avisen que els únics acomiadaments que acceptaran són els dels "únics responsables d'aquest desastre".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: