Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Ple de Roda de Berà aprova la nova rebaixa de l’IBI

Es redueix un 4% per compensar la pujada del valor cadastral i evitar que aquesta mesura repercuteixi en la butxaca del contribuent

Ajuntament de Roda de Berà Ajuntament de Roda de Berà CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 13 Gener 2018 10:22

El Ple de l’Ajuntament de Roda de Berà ha aprovat aquest divendres per unanimitat, en sessió extraordinària urgent, la rebaixa del 4% proposada per l’equip de govern per tal de compensar l’actualització cadastral a l’alça que el govern espanyol va aprovar recentment per decret llei. Es compleix així el compromís adquirit el passat mes d’octubre pel govern municipal quan el ple ja va aprovar una reducció directa de l’impost d’un 2%.

Aquesta nova rebaixa vol evitar que la mesura imposada per l’Estat repercuteixi en la butxaca dels rodencs i rodenques. D’aquesta manera, el tipus impositiu es redueix enguany en un 6%, passant de l’1,08% del 2017 a l’1,02%, i tot i l’actualització del cadastre els rodencs pagaran enguany un 2% menys d’IBI respecte l’any passat.

Durant els últims exercicis la tendència ha estat a la baixa, i en total la reducció en l’actual legislatura ha estat de 15 punts, passant de l’1,17% en el qual es trobava el tipus impositiu l’any 2015, a l’1,02% en què es situa enguany. “A l’octubre ens vam comprometre que si l’Estat efectuava aquesta revalorització no deixaríem que repercutís en la butxaca dels contribuents i tornaríem a rebaixar l’IBI, i així ha estat”, ha dit durant la sessió Frederic Royuela, regidor d’Hisenda i portaveu de l’equip de govern. “Hem fet un esforç, el continuem fent, i la bona gestió econòmica i el romanent positiu ens permetrà, sempre amb prudència, continuar rebaixant progressivament els impostos, sense que això vagi en detriment dels serveis que els rodencs reben”, ha assegurat.

Publicitat