Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’oposició d’Altafulla tomba l’aprovació del projecte de remodelació del Casal La Violeta

El govern en minoria de Fèlix Alonso (AA) no pot acordar la majoria de punts del primer ple sense el seu antic soci / L’EINA i el PDeCAT proposaven canviar les butaques fixes per unes que es poguessin retirar

Al Casal La Violeta d'Altafulla s'hi fa teatre, música i activitat cultural Al Casal La Violeta d'Altafulla s'hi fa teatre, música i activitat cultural CEDIDA
Vida Municipal Josep Cartanyà
Divendres, 10 Novembre 2017 15:52

Ni el projecte de remodelació del Casal La Violeta, ni l’increment de despesa de les obres de la Via Augusta, ni la nova retribució del regidor Jaume Sànchez (AA), que assumirà carteres noves amb la remodelació del cartipàs. Cap d’aquests tres punts ha prosperat en el ple extraordinari celebrat aquest matí a Altafulla. La nova tessitura de l’Ajuntament, amb el govern d’Alternativa Altafulla en minoria (5), ha marcat un ple en què l’oposició –L’EINA (3), el PDeCAT (2) –ex soci de govern- i Cs (1)- ha rebutjat tres dels quatres punts de l’ordre del dia.

El tema central del plenari ha estat el projecte de remodelació del Casal La Violeta, el projecte estrella del govern de Fèlix Alonso per a l’any 2018, que està pressupostat amb 897.000 euros que es finançarien a través d’una subvenció del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. La regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, vha explicat que la reforma és una “demanda històrica” que resoldrà “qüestions bàsiques” i no pas “estètiques”. En aquest sentit, la regidora ha destacat que es preveu la substitució de tota la coberta, la millora de les condicions de seguretat de l’escenari, la climatització, la renovació dels vestuaris i les mesures contra incendis.

La discrepància l'ha provocat el model de cadires. L’EINA i el PDeCAT van proposar durant una Comissió d’Urbanisme anterior que s’estudiessin altres sistemes que no contemplessin la instal·lació de cadires fixes per garantir “la polivalència” que ha caracteritzat fins ara l’activitat a La Violeta. Davant d’aquestes peticions, Méndez-Vigo ha pesentat al ple un sistema alternatiu de cadires retràctils, però que el govern descarta perquè el cost seria “inassumible” ja que pujaria als prop de 150.000 euros, donat que el preu unitari per cadira seria d’entre 650 i 900 euros. La regidora ha apuntat com a alternativa que es disposarà del gimnàs de l’escola La Portalada com a espai per aquelles activitats que no necessiten cadires.

El regidor de l’EINA, Jordi Molinera, ha demanat la retirada del projecte fins que no s’hagin estudiat altres sistemes de seients que poden retirar-se, però molt més econòmics. En la mateixa línia, el portaveu del PDeCAT, Pere Gomés, també ha demanat al govern reconsiderar aquest aspecte, com també plantejar ubicar-hi una aula addicional per a l’Escola de Música. Però el govern d’AA no ha acceptat les propostes de l’oposició i s'ha quedat sol en la votació, que ha rebut el rebuig de la resta de partits. El regidor de l’EINA, Jordi Molinera, ha recriminat  l’actitud del govern: “No anem al veto, sinó a negociar”.

Els altres punts

Tampoc ha tirat endavant, amb els vots contraris de l’EINA, el PDeCat i C’s, la nova retribució pel regidor Jaume Sànchez. Una retribució bruta de 20.000 euros anuals per una dedicació parcial del 60% en les funcions de segon tinent d’alcalde, i regidor delegat de Turisme, Educació, Comerç i Consum, i Activitat Física i Esport. En l’apartat corresponent a modificacions de crèdit, l’oposició també va votar en contra d’incrementar la despesa total del projecte de la Via Augusta en 72.400 euros, corresponents a un darrer pagament de diferents imprevistos que han certificat les empreses implicades en els treballs.

L’únic punt de l’ordre del dia que s'ha aprovat per unanimitat ha estat la modificació de l’ordenança relativa a la publicitat de l’emissora municipal Altafulla Ràdio i de la revista municipal Plaça del Pou.

Moment de reivindicacions

La sessió ha començat amb un minut de silenci per l’alliberament dels empresonats, així com per l’assassinat a Elda. L’EINA i el PDeCAT han penjat pancartes sol·licitant la “llibertat dels presos polítics” davant dels seus seients.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: