Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou inicia una campanya per evitar actuacions incíviques dels propietaris d’animals

Actualment, més de 2.000 animals estan censats a l’Ajuntament de Salou, entre els quals hi ha gossos, gats i fures

Un agent cívic informa a un propietari d'un gos Un agent cívic informa a un propietari d'un gos CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 07 Novembre 2017 15:00

L’Ajuntament de Salou ha iniciat una nova campanya de sensibilització per conscienciar tots els propietaris d’animals de les seves obligacions cíviques, amb el lema 'Tingues cura del teu animal, tingues cura de Salou'. L’Ajuntament comptarà amb la col·laboració de la Policia Local de Salou per manifestar activament aquests deures i seran dos agents cívics els encarregats d’informar als propietaris d’animals arreu dels municipi, un de 7:30h fins a 14:30h, i l’altre de 16:30h a 21:30h.

Aquesta campanya de sensibilització indica una sèrie de prohibicions, entre les quals es poden trobar la circulació d’animals a la platja des de Setmana Santa fins al mes de novembre, la presència d’animals allà on ho indiqui el senyal corresponent, i l’abandonament; així com donar menjar als animals en via pública i dipositar defecacions o orins on puguin afectar al mobiliari urbà. Una de les actuacions incíviques a les quals s’enfronta diàriament la Policia Local és a les deposicions fecals, un fet que pot comportar multes de fins a 300 euros.

Però no només hi ha prohibicions, sinó que també existeixen unes responsabilitats que han d’assimilar els propietaris d’animals, com, per exemple, que tots els animals han d’estar censats a l’Ajuntament i portar sempre la xapa censal - actualment, més de 2.000 animals estan censats a l’Ajuntament de Salou, entre els quals hi ha gossos, gats i fures-; així com sempre anar lligats en vies públiques.

També cal tenir a l’abast aigua potable per no impedir el benestar dels animals i respectar la tranquil·litat del veïnat especialment durant l’horari nocturn –de 22h fins a 8h. A més, els propietaris de gossos que siguin potencialment perillosos hauran de tenir la llicència administrativa i una assegurança, i hauran de posar obligatòriament als seus gossos un morrió i una cadena no extensible de menys de dos metres.

El principal objectiu d’aquesta campanya no és només sancionar aquelles actuacions que siguin incíviques, sinó que pretén fer consciència als propietaris dels problemes sanitaris i ambientals que aquestes poden comportar, i de la necessitat de mantenir una bona convivència entre tota la població, així com una bona imatge del municipi.

Publicitat