Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC decideix avui què farà amb el PSC al Baix Penedès

La consigna és aïllar els partits que han donat suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya/ La comarcal diu que les agrupacions locals tenen independència per decidir

Al Vendrell, ERC va trenar el pacte quan l'alcalde va expulsar la regidora Eva Mata Al Vendrell, ERC va trenar el pacte quan l'alcalde va expulsar la regidora Eva Mata C.MORELL
Vida Municipal Cati Morell / Taempus
Dilluns, 06 Novembre 2017 08:24

La direcció comarcal d’ERC al Baix Penedès decidirà aquesta tarda quina és la postura del partit republicà respecte dels pactes que hi ha amb el PSC a la comarca. En aquest moment, el pacte al Consell Comarcal centra l’atenció d’aquesta formació, segons va explicar ahir el seu president, Antoni Rufo. “Nosaltres no en tenim prou amb una condemna amb la boca petita de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya”, diu el president comarcal d’ERC. Rufo considera que el partit dels socialistes es troba en una situació complicada i, malgrat que les relacions personals i de treball en les diferents institucions són bones, no es pot oblidar que “sense el suport del PSC, el govern espanyol no hauria pogut aplicar el 155 amb tanta comoditat”, i ERC diu que no pot mirar cap a una altra banda quan hi ha una part dels consellers d’ERC a la presó i d’altres d’exiliats.

A més del pacte al Consell Comarcal, avui també es reuniran els membres de l’agrupació local d’ERC a Santa Oliva, on governen junt amb el PSC. Precisament, a Santa Oliva, segons el pacte de govern que van signar amb els socialistes després de les eleccions del 2015, ERC hauria d’assumir ara l’alcaldia. Els republicans, però, davant del context polític del país i de l’empresonament de mig govern, diuen que no poden fer veure que no passa res. Aquest vespre analitzaran les opcions que tenen sobre la taula i decidiran la mesura més efectiva per fer palesa la seva disconformitat amb la situació global sense que el municipi n’hagi de sortir perjudicat. Carreras diu que el pacte de govern no es va signar en funció de les sigles i que la relació de treball ha estat molt bona amb els representants del PSC, fins ara.

Incomoditats a l’Ajuntament del Vendrell

Al Vendrell les incomoditats es multipliquen. L’alcalde, el socialista Martí Carnicer, s’ha mostrat públicament contrari a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, però no ha fet cap gest públic envers el seu partit. Carnicer governa amb dos regidors independents i independentistes a les seves files, amb el PDeCAT, i un regidor no adscrit que va ser el cap de llista d’ERC. Les converses són ben vives en aquest ajuntament, on el trencament del pacte podria deixar el govern en mans del bloc del 155.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: