Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mobilització social al Vendrell pels locals per l’1-O

Prop de 300 veïns es concentren a la plaça Vella per reclamar els espais municipals

Els regidors del PDeCAT, SSP i Som Poble, ahir, abandonant el ple del Vendrell Els regidors del PDeCAT, SSP i Som Poble, ahir, abandonant el ple del Vendrell CATI MORELL/ TAEMPUS
Vida Municipal Cati Morell / Taempus
Dimecres, 20 Setembre 2017 08:35

Els grups municipals del PDeCAT, Som Poble, Sí Se Puede el Vendrell, ERC i el regidor no adscrit Josep Marrasé van abandonar ahir a la tarda la sala de plens de l’ajuntament del Vendrell després del debat previ (abans que comencés el ple ordinari) per participar en una concentració amb prop de tres-cents veïns a la plaça Vella (a les portes de la casa de la vila) a favor de la democràcia i el dret a decidir.

La concentració es va produir després que al matí, l’alcalde, el socialista Martí Carnicer, va decidir retirar de l’ordre del dia del ple una moció dels grups municipals PDeCAT i Som Poble que demanava la cessió dels locals municipals per a la celebració del referèndum de l’1-O, atenent un informe no vinculant de la secretària municipal que qualificava la moció “d’il·legal”. La moció tenia el suport d’11 dels 21 regidors municipals, entre els quals hi havia dos regidors del grup municipal socialista i els socis de govern de Carnicer (el PDeCAT i Josep Marrasé).

L’acte ciutadà va començar alhora que el ple, amb les paraules enregistrades del violoncel·lista Pau Casals davant les Nacions Unides l’any 1971, quan va recollir la medalla de la pau. Tots els partits participants van coincidir a remarcar la força de la voluntat del poble, que és d’on emana la democràcia. “Quan una llei és injusta, no només és lícit desobeir-la, sinó que és necessari”, va afirmar el portaveu de Som Poble, Rubén Suán, criticant l’actitud de l’alcalde del Vendrell, després de recordar la paradoxa del seu passat com a activista contra el franquisme. La portaveu municipal del PDeCAT, Eva Serramià, va parafrasejar Pau Casals per defensar la voluntat i la “determinació” del poble: “La llibertat no és negociable, i la dignitat, tampoc.”

La regidora d’ERC, Eva Mata, va animar els veïns recordant que “aquests són moments històrics, que hi ha tots els ingredients per fer un nou país i que amb alegria tot serà possible”. I, fins i tot, els regidors de Sí Se Puede el Vendrell es van sumar a la concentració amb esperit democràtic. “Ciutadans, les lluites es guanyen al carrer i els drets s’han d’exercir”, va dir el portaveu del grup, Óscar Blasco, per animar els veïns a anar a votar per l’1-O.

La concentració va acabar amb un grup de ciutadans enganxant cartells en diferents idiomes on es podia llegir l’eslògan d’Empaperem: “Votem per ser lliures.”

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: