Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Pla de xoc per renovar les voreres a Segur de Calafell

L’Ajuntament destinarà prop de dos milions d’euros per fer més de 300 intervencions de reparació o obra nova que afectaran 65 carrers d’aquest nucli

El pla per renovar les voreres de Segur de Calafell afectarà un total de 65 carrers El pla per renovar les voreres de Segur de Calafell afectarà un total de 65 carrers AJUNTAMENT DE CALAFELL
Vida Municipal Josep M. Flores/ Taempus
Dissabte, 09 Setembre 2017 18:56

L’Ajuntament de Calafell ha donat llum verd a un ambiciós pla per renovar les voreres del nucli de Segur que preveu més de 300 actuacions de reparació, reconstrucció o obra nova. El pla té un pressupost d’1,95 milions d’euros que ja ha estat aprovat pel ple municipal i que sortirà d’una part del romanent de tresoreria que el consistori arrossegava del 2016 i que va ser de 5,72 milions. Les obres es concentraran a la part alta i central del nucli de Segur de Calafell, a la franja que va des de la carretera fins a l’autopista, on s’ha detectat que les voreres estan en pitjor estat. Els 300 trams on s’actuarà afecten 65 carrers, com ara Doctor Trueta, Ferradura, avinguda de França, carrers Albània, Bèlgica, Luxemburg, Xipre, Portugal, Noruega, Núria i Andorra, ronda de Sant Miquel o Retomb.

Fins ara, les voreres del nucli de Segur o d’altres parts del municipi s’anaven arreglant de manera puntual aprofitant sobrants de diverses partides del pressupost.

Una intervenció urgent

“Però amb aquest sistema, les obres no s’haurien acabat fins d’aquí a alguns anys. Amb aquesta inversió, es podrà donar una empenta important, si més no als casos més greus”, assenyala el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín. Segons el seu parer, el sector de Segur és on s’han localitzat més desperfectes que requereixen una actuació urgent, “en molts casos perquè no s’hi ha fet mai res”. “S’actuarà a més llocs del municipi, però aquest cas és urgentíssim”, va dir. El canvi pressupostari que farà possible aquest pla es va aprovar en el darrer ple municipal amb dotze vots a favor (el PSC, UAM i el PP, al govern, i ERC i el regidor no adscrit) i nou abstencions (CiU, la CUP i Ciutadans).

 

3,1 milions per a l’auditori i el pavelló

La remodelació del pavelló poliesportiu Joan Ortoll i de l’annex Teatre Auditori Joan Colet de Calafell costarà 3,1 milions d’euros. L’Ajuntament farà una reforma integral d’aquests dos equipaments, que han quedat obsolets i presenten importants mancances, com ara la coberta de fibrociment (uralita), que s’ha de substituir completament perquè aquest material està prohibit i s’ha de treure. Igual que amb el pla de voreres de Segur, els diners per pagar aquestes obres sortiran del romanent del 2016.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: