Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell prepara els primers pressupostos municipals participatius

L’Ajuntament convocarà a la tardor una consulta popular perquè els veïns decideixen una part de les inversions

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, al centre, a la tardor convocarà un ple per aprovar la consulta dels pressupostos L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, al centre, a la tardor convocarà un ple per aprovar la consulta dels pressupostos JOSEP M. FLORES
Vida Municipal Taempus
Diumenge, 20 Agost 2017 10:46

Aquesta tardor l’Ajuntament de Calafell convocarà la ciutadania a un procés de pressupostos participatius. Els ciutadans de la segona ciutat del Baix Penedès podran decidir a què dedicaran fins a 400.000 euros de les inversions municipals que es duran a terme al llarg del 2018. L’import correspon a l’1% dels ingressos ordinaris de l’Ajuntament en un any. Actualment aquests ingressos, tots llevat dels que provenen de subvencions, són de prop de 40 milions d’euros. Calafell ha preferit posar “un percentatge petit de la xifra grossa, que un percentatge gros de la xifra petita”, explica l’alcalde, Ramon Ferré (PSC). Segons Ferré, les inversions poden ser molt baixes un any determinat, i per molt alt que sigui el tant per cent, el que acabaria decidint la ciutadania, seria baixíssim. “Amb la nostra fórmula, la ciutadania sempre podrà votar un import alt”, conclou el batlle calafellenc.

Dues fases

Els pressupostos participatius tindran dues fases. En la primera, els ciutadans podran presentar les propostes i idees que desitgin. Una comissió tècnica valorarà si són viables i si corresponen a competències municipals, i en calcularà el cost econòmic. En la segona fase, se sotmetrà a votació popular el llistat de les actuacions avalades tècnicament. Tant en una fase com en l’altra, hi haurà una votació amb urnes, mitjançant un procediment de participació popular que el ple municipal aprovarà al setembre perquè sigui legal i vinculant.

Límit màxim

L’alcalde de Calafell subratlla que el més important és “que els ciutadans votin propostes sabent el que costen”. En aquest sentit, el batlle de Calafell adverteix que si els ciutadans voten projectes de més envergadura, lògicament se’n podran fer menys per no superar el límit del pressupost destinat a aquesta partida, mentre que si es decanten per projectes més petits, se’n podran executar més. De totes maneres, però, hi haurà un límit màxim de 200.000 euros per projecte, de manera que com a mínim se’n puguin executar dos per aquest mateix import o diversos, sempre que no superin els 400.000 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: