Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Bisbal del Penedès aprova el primer ROM

Un dels apartats més destacat del primer reglament orgànic municipal (ROM) és el codi ètic de bona conducta

Un moment del ple de dilluns passat a l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès Un moment del ple de dilluns passat a l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès AJUNTAMENT DE LA BISBAL DEL PENEDÈS
Vida Municipal Cati Morell / Taempus
Dissabte, 24 Juny 2017 18:44

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va aprovar en el ple municipal d’aquesta setmana el primer reglament orgànic municipal (ROM) que ha tingut l’Ajuntament, i el codi ètic de bona conducta, que compromet els regidors i alts càrrecs municipals a actuar amb transparència i en benefici del municipi.

El ROM va ser aprovat amb els vots del PDeCAT i del PSC, i el vot en contra del grup municipal d’ERC, malgrat que el grup republicà no va presentar cap proposta alternativa entre el 23 de maig i l’1 de juny, temps que el govern va donar a l’oposició per revisar el projecte del govern.

El nou ROM recull en 138 articles les normes de funcionament de l’Ajuntament. Un dels apartats més destacats del ROM de la Bisbal del Penedès és el codi ètic de bona conducta. Aquest codi es basa en principis ètics de bon govern i fa referència a la integritat, l’interès públic, l’eficiència i l’eficàcia, la igualtat en el tracte, la col·laboració interadministrativa, etc. També recull recomanacions com ara no acceptar regals, invitacions o pagaments d’àpats; actuar amb independència; abstenir-se de participar en assumptes que tinguin un interès personal; informar, promoure el diàleg i la convivència entre la ciutadania; mantenir la confidencialitat, i gestionar els recursos públics d’acord amb la legalitat pressupostària.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: