Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC, PDeCAT i la CUP denuncien que Tarragona té caducats tots els plans de seguretat

Els grups de l’oposició PDeCAT, ERC-MES-MDC i la CUP tornen a exigir, un any després, que s’actualitzin els 11 plans d’autoprotecció obligatoris

Cristina Guzmán (PDeCAT), Xavier Puig (ERC-MES-MDC) i Laia Estrada (CUP) han comparegut per demanar l'actualització dels plans de seguretat Cristina Guzmán (PDeCAT), Xavier Puig (ERC-MES-MDC) i Laia Estrada (CUP) han comparegut per demanar l'actualització dels plans de seguretat JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dijous, 18 Mai 2017 11:53

Ara fa un any, els grups municipals del Partit Demòcrata (PDeCAT), ERC-MES-MDC i de la CUP van denunciar que l’Ajuntament de Tarragona no havia actualitzat cap dels plans de seguretat obligatoris -PENTA, PLASEQCAT, TRANSCAT, SISMICAT o INUNCAT, entre altres-. Avui, un any després, els mateixos grups han comparegut per tornar a exigir al govern municipal (PSC, PP i Unió) que homologui els nou plans de seguretat que estan pendents d’una actualització, alguns des de l’any 2002, i que dos ni tan sols han estat redactats.

El regidor d’ERC-MES-MDC, Xavier Puig, ha acusat al govern de no fer aquests plans per “desídia política”, alhora que ha remarcat la importància d’aquests plans: “No pot ser que la ciutat que té el complex petroquímic més gran del sud d’Europa no tingui els plans al dia”.Els grups de l’oposició també han criticat que cap dels consellers que ha tingut responsabilitats en aquest mandat –Pau Pérez (PSC), José Luís Martín (PP) i ara Begoña Floria (PSC)- hagin convocat una comissió informativa i de seguiment en matèria de Protecció Civil. La regidora del Partit Demòcrata, Cristina Guzmán, ha anunciat que forçaran un ple per abordar aquesta qüestió si abans no es convoca la comissió.

Per la seva banda, la portaveu de la CUP, Laia Estrada, ha demanat, en primer lloc, “que s’identifiquin els riscos reals per la població i ha recordat que “fa molt de temps que alertem d’aqueta situació”. En aquest sentit, Puig ha advertit que, en cas que s’hagués d’activar un dels plans d’autoprotecció, “ens hauríem d’acollir als plans de la Generalitat ja que els de Tarragona no contemplen, per exemple, noves infraestructures o vies d’evacuació que abans no hi eren”.

La majoria de plans de seguretat o d’autoprotecció de Tarragona estan vinculats al complex petroquímic, la circulació de matèries perilloses per ferrocarril, els reactors nuclears i els específics dels Jocs del Mediterrani. El govern unificarà tots els àmbits en un sol pla, el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: