Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El ple de Tarragona debatrà si l'Església ha de pagar l'IBI

La CUP presentarà una moció per tal que l’Ajuntament reclami a l’Estat la derogació de l’acord entre l'Estat i la Santa Seu pel qual es permeten les exempcions de pagament de l’IBI a l’Església 

Palau Arquebisbal de Tarragona Palau Arquebisbal de Tarragona CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 17 Mai 2017 20:06

El Grup Municipal de la CUP a Tarragona defensarà una moció el proper consell plenari per tal que l’Ajuntament de Tarragona sol·liciti a l’Estat la derogació de l’acord de 3 de gener de 1979, entre l'Estat espanyol i l’Estat del Vaticà sobre afers econòmics, pel qual es permeten les exempcions de pagament de l’IBI a l’Església Catòlica. També volen que s’elabori, per part del consistori, un cens de béns immobles registrats a nom de confessions religioses, per tal d’actualitzar el Padró de Béns Immobles.

La formació anticapitalista és conscient que no serà la primera vegada que el saló de plens acollirà aquest debat, i que la proposta mai no ha aconseguit prosperar, però confia que l’actual situació econòmica juntament amb alguns fets concrets "ajudin a proporcionar el recolzament necessari perquè s’aprovi la moció".

La CUP ha volgut aclarir que no es tracta d’una moció contra les creences religioses de ningú, sinó “contra els privilegis de l’Església catòlica en detriment del bé comú”. La regidora de la formació independentista. Laia Estrada. afirma que “les declaracions de l’alcalde Ballesteros sobre la necessitat de construir nous habitatges a la Budellera per aconseguir recaptar més IBI, serveixen perfectament per a donar suport a aquesta moció”.

A banda de l’exempció del pagament d’aquest impost, el conseller de la CUP, Jordi Martí Font, afegeix “amb els diners de tots i totes, es destinen anualment centenars de milions d’euros a pagar el professorat de religió, així com el que perceben les escoles religioses en concepte de concerts i acords diversos, això també és un privilegi amb el qual volem acabar”.

El cupaire Martí Font també afirma que la CUP defensa un sistema fiscal progressiu i redistributiu “que generi els recursos suficients per a prestar i sostenir els serveis públics fonamentals, però no és el sistema que tenim. Prescindir dels recursos que provindrien de l’Església encara perjudica més a qui menys té”.

Publicitat