Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Carnicer indica que el 2017 és l'any de la remuntada

L'alcalde del Vendrell diu que s'iniciarà el projecte més important dels últims trenta anys a Coma-ruga

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, durant la conferència que fa fer dimarts al vespre a l'escola de música Pau Casals L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, durant la conferència que fa fer dimarts al vespre a l'escola de música Pau Casals JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Vida Municipal Cati Morell / Taempus
Dijous, 09 Març 2017 08:40

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, es va mostrar optimista dimarts al vespre en la conferència anual que fa sobre l'estat de la ciutat, convidat pel Col·legi de Periodistes de Tarragona. Carnicer creu que l'any 2017 serà un any d'exigències: la ciutat està sortint d'una crisi econòmica que ha acabat desembocant en una crisi social i política. Però també serà, segons ell, un any de projectes.

Actuacions

El govern del Vendrell s'ha introduït de ple en una dinàmica de processos participatius que consoliden, segons Carnicer, una nova manera de fer política: “La dinàmica social ens porta, cada vegada més, a implicar els ciutadans en allò que fem.” Precisament, fa pocs dies el govern local va anunciar que havia aconseguit la subvenció dels fons Feder de la Unió Europea (UE) per executar un ambiciós projecte de dinamització econòmica i turística de Coma-ruga, el projecte més important dels últims trenta anys a la zona, segons Carnicer. I ja ha anunciat una trobada amb els ciutadans per començar a definir les prioritats d'aquesta actuació.

Però aquest any també s'ampliarà l'illa de vianants del centre amb els carrers Prat de la Riba i Doctor Robert; es començarà a construir el centre d'atenció primària de la zona del Botafoc, es farà la passarel·la de les Madrigueres, i la remodelació de l'entrada a Sant Salvador.

Autoestima

Aquests projectes tenen, per l'alcalde, un objectiu comú: la consolidació d'un discurs global de marca i la millora de l'autoestima dels ciutadans. En aquesta línia, Carnicer creu que la cultura té un paper clau com a element definidor de la identitat i els valors dels vendrellencs. “Gràcies a la cultura, el Vendrell té una posició privilegiada al mapa”, va dir Carnicer, que va destacar accions com ara el nou FangArt, la Biennal de Ceràmica i el nou format del Festival Internacional de Música Pau Casals, que l'Ajuntament i la Fundació Pau Casals treballen conjuntament.
N-340.

A Carnicer no se li escapa que l'N-340 s'ha convertit en un coll d'ampolla que pot acabar frenant el desenvolupament de la comarca i, per això, s'ha sumat a la reivindicació d'una solució. Ara és partidari d'acceptar la proposta de la Generalitat per al desviament dels transportistes per l'AP-7, tot i que reconeix que la proposta té algunes febleses, entre les quals hi ha “l'acord amb els transportistes que reclamen una via lliure i que s'han sumat a les reclamacions dels ajuntaments fins ara”.

Nova mentalitat, nova ciutat

L'alcalde del Vendrell es va reafirmar dimarts en la decisió dels alcaldes de les quatre capitals de la vegueria del Penedès de treballar conjuntament per una cocapitalitat compartida en el context d'una administració moderna. Precisament, Martí Carnicer va confirmar que des de l'Ajuntament del Vendrell s'està treballant amb la Generalitat en la redacció del pla territorial de la vegueria del Penedès, amb la voluntat de resoldre els conflictes que hi ha entre els interessos de la vegueria i els interessos del planejament urbanístic de la capital del Baix Penedès, a través del pla d'ordenació urbana municipal.“L'encaix del POUM amb el pla territorial és una de les coses que retarden la finalització dels treballs, però és necessari fer aquesta feina prèvia.” L'aplicació de la vegueria del Penedès dependrà del desenvolupament de la llei: “Al seu moment tindrem uns serveis i unes capitalitats que haurem d'imaginar d'una forma diferent”, tal com va explicar l'alcalde: en una nova ciutat, i amb una nova mentalitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: