Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern del Vendrell, el PP i C's frenen la moció antitransfuguisme d'ERC

La proposta conjunta dels republicans, Som Poble i Sí Se Puede només va sumar els vots de PxC, mentre que el govern va defensar aferrissadament Josep Marrasé

La regidora d'ERC, Eva Mata, d'esquena, i els regidors de PxC, a davant La regidora d'ERC, Eva Mata, d'esquena, i els regidors de PxC, a davant CATI MORELL/ TAEMPUS
Vida Municipal Cati Morell / Taempus
Dijous, 23 Febrer 2017 08:07

El govern del Vendrell (PSC, CiU i el regidor no adscrit Josep Marrasé), amb el suport dels grups municipals del PP i Ciutadans, va aconseguir dimarts al vespre frenar la moció antitransfuguisme que ERC, juntament amb els grups de Som Poble i Sí Se Puede el Vendrell van presentar al ple. La proposta només va aconseguir el suport de Plataforma per Catalunya, que considera que la crisi del govern se saldarà amb “una important taca negra que pot posar fi a l'aurèola i el prestigi polític de Martí Carnicer”, tal com va dir el seu portaveu.

Els grups proposants van mantenir els arguments que ja van anunciar el 7 de febrer passat. Els tres partits d'esquerres consideren que Josep Marrasé es va presentar a les eleccions com a cap de llista d'ERC i que el seu càrrec n'és el resultat. I van recordar al govern que donar cobertura al transfuguisme fa un flac favor a la credibilitat dels polítics davant dels ciutadans.

El debat va acabar novament amb una llista de retrets, sobretot dels grups municipals de CiU, el PP i C's cap a ERC. La portaveu dels convergents, Eva Serramià, va negar que la decisió de Josep Marrasé s'adigui amb la definició d'un trànsfuga i va recórrer a la modificació de la llei orgànica de l'Estat de règim electoral, del 28 de gener del 2011, segons la qual per considerar un cas de transfuguisme hi ha d'haver una moció de censura, amb un canvi de majories que tinguin un clar beneficiari.

Serramià va aprofitar el seu torn per defensar el seu company de govern Josep Marrasé i acusar ERC d'haver enganyat i tacat l'honor i de practicar el “caïnisme extrem”, alhora que va posar en qüestió el contingut del suposat programa electoral dels republicans. Segons Serramià, ERC només volia trencar el pacte per “treure'n rèdit polític” i ha recorregut a “la mentida, el cinisme i la hipocresia perquè la realitat no li espatllés el titular”. En la mateixa línia es van expressar els socialistes, que van recordar la gravetat de la situació que va viure el govern i que va obligar l'alcalde a expulsar-ne Eva Mata. Per C's, Mari Luz Ramírez va recomanar a ERC “que rentin els draps bruts a casa”, i el PP va lamentar tractar aquests temes en el ple municipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: