Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Front d'esquerres a l'oposició del Vendrell contra el transfuguisme

ERC, Som Poble i Sí Se Puede presenten una moció per aïllar el regidor Josep Marrasé

Els representants dels tres partits, a la sala de plens del Vendrell Els representants dels tres partits, a la sala de plens del Vendrell CATI MORELL/ TAEMPUS.
Vida Municipal Cati Morell / Taempus
Dijous, 09 Febrer 2017 08:01

La regidora d'ERC, Eva Mata, juntament amb els representants dels grups municipals de Som Poble i Sí Se Puede el Vendrell presentaran una moció al ple municipal per demanar la condemna pública del cas de transfuguisme que ha protagonitzat el regidor Josep Marrasé, que va ser cap de llista d'ERC i ha abandonat el grup municipal un cop s'ha trencat el pacte de govern amb l'expulsió de Mata.

Dimarts al vespre, els tres grups, acompanyats de militants i simpatitzants amb pancartes amb el lema StopTransfuguisme, van fer pública la intenció de registrar la moció aquesta mateixa setmana. Els tres grups d'esquerres de l'oposició confien que tindran el suport de la majoria del ple per aprovar la proposta. S'emparen en el compliment del codi ètic dels partits polítics democràtics i en la necessitat de promoure accions de coherència per lluitar contra la desafecció política de la ciutadania i es remeten al Codi de Bon Govern de la Diputació de Tarragona i al Pacte Antitransfuguisme aprovat el 1998, revisat l'any 2006, i que el 28 de gener de 2011 va promoure la tímida modificació de la Llei Orgànica de l'Estat 5/1985 del Règim Electoral General, en el seu article 197, amb la intenció de dificultar les mocions de censura que trenquen els equilibris de majories absolutes en els casos de transfuguisme.

Precisament, una de les demandes de la moció dels tres grups municipals és que es remeti a la comissió de seguiment del Pacte Antitransfuguisme un informe que reculli els fets ocorreguts al Vendrell perquè la comissió analitzi la situació i prengui les mesures adients.

Carnicer i Marrasé neguen que hi hagi transfuguisme

Mentrestant l'alcalde, Martí Carnicer (PSC) i el regidor no adscrit, Josep Marrasé, han negat en declaracions a Ràdio el Vendrell estar davant d'un cas de transfuguisme perquè continuen “en un govern en minoria”, i tant ERC com Som Poble i Sí Se Puede el Vendrell consideren que Marrasé és el protagonista d'un “frau democràtic” perquè es va presentar a les eleccions sota la sigla d'ERC i ara passa a defensar unes idees que no són les que va promoure a la campanya electoral i per les quals el van votar.

Els regidors que presenten la moció asseguren que Marrasé ha deixat de defensar els interessos d'ERC per defensar els seus interessos personals, els interessos de l'statu quo i els interessos de Fomento de Construcciones y Contratas. I recorden que sense el seu vot contrari, al ple del mes de gener, s'hauria aprovat la moció d'ERC per iniciar els tràmits per determinar la forma de gestió més eficient del servei de neteja viària i platges. Per tant els promotors de la moció consideren evident que el seu vot sí que afecta l'equilibri de majories del ple.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: