Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els tres partits coneixien la crisi del govern del Vendrell

El PSC i el PDeCAT fan pinya amb Carnicer, i ERC lamenta que no hagin tingut voluntat de solucionar-ho

Eva Serramià (PDeCAT), Martí Carnicer (PSC) i Josep Marrasé (ERC), signant el pacte de govern el 2015 Eva Serramià (PDeCAT), Martí Carnicer (PSC) i Josep Marrasé (ERC), signant el pacte de govern el 2015 EL PUNT AVUI.
Vida Municipal Cati Morell / Taempus
Diumenge, 22 Gener 2017 12:58

Les direccions dels tres partits que compartien el govern del Vendrell (PSC, PDeCAT i ERC) ja coneixien els problemes interns que vivia el grup municipal republicà i les picabaralles que hi havia entre l'alcalde, Martí Carnicer, i la regidora de Medi Ambient, Eva Mata, pocs mesos després d'iniciar el mandat. Però cap de les executives no va fer cap pas perquè consideraven que el problema no era seu. Pel PSC, tal com explica el primer secretari de la secció local, Isidre Aymerich, el problema era d'ERC i, per tant, era l'executiva d'Esquerra que s'havia de moure si volia solucionar la situació. Aymerich considera que els republicans no tenen un problema aïllat al Vendrell —“els han expulsat d'altres governs”— i creu que el govern local no se'n ressentirà tant: “Hi ha formacions polítiques que sense ERC al govern es deixaran estimar una mica més.”

Els socialistes creuen que ERC “no ha respectat els termes del pacte” i que “ha posat en qüestió la dignitat dels polítics del govern” i defensen la decisió final de l'alcalde, Martí Carnicer.

Tanmateix, des del PDeCAT del Vendrell també s'han alineat amb Carnicer. La presidenta local del partit, Mar Galeano, reconeix que ja feia temps que coneixien els problemes de relació que hi havia amb la regidora republicana. Assegura que l'executiva no es va plantejar la possibilitat de contactar amb la resta de partits per tractar els problemes de relació que hi havia amb la regidora Eva Mata perquè entenien que no podien solucionar res, ja que són els grups municipals els que estan en contacte diari. Galeano creu que la situació actual no obre la porta a cap altre pacte, tot i que “és evident que s'hauran de buscar acords puntuals amb partits de l'oposició per poder tirar endavant les propostes del govern”. De fet, Galeano és optimista: “Potser anirà millor ara, si no hi ha ningú que actuï per darrere. ”

El president local d'ERC, Jaume Vallès, en canvi, lamenta profundament la situació. Assegura que, des de l'anunci del pacte de govern, no han tingut cap conversa amb el PDeCAT i lamenta que mai no els hagin dit res, si tenien alguna preocupació sobre la seva actuació. Però Vallès diu que el que més li dol és que ell personalment va demanar a Carnicer que intercedís per solucionar els problemes en benefici de la governabilitat i tot s'ha tancat amb l'expulsió d'ERC. Vallès reconeix que ells tampoc no van fer cap aproximació per tractar els problemes amb l'executiva dels socialistes perquè consideraven que no eren tan greus per acabar trencant el pacte de govern. Vallès diu que, veient com han anat les coses, només pot pensar que “ni el PSC ni el PDeCAT tenien voluntat de solucionar res”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: