Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Menys plens i menys debat a Banyeres

El portaveu de CiU, Jordi Guasch, acusa l'alcalde independent Amadeu Benach de poca transparència i participació

Vista aèria de la plaça de l'Ajuntament. Vista aèria de la plaça de l'Ajuntament. AJUNTAMENT DE BANYERES DEL PENEDÈS.
Societat Cati Morell / Taempus
Diumenge, 04 Desembre 2016 14:50

El grup municipal de CiU de Banyeres del Penedès acusa l'alcalde, l'independent Amadeu Benach, d'haver provocat un context municipal de poca transparència i poca participació a l'Ajuntament. Les acusacions provenen de l'últim ple municipal en què Benach va fer servir el vot de qualitat per aprovar el nou protocol municipal que redueix el nombre de plens anuals –passa d'un ple cada dos mesos a un cada tres mesos–, i redueix el debat polític, ja que elimina el torn d'explicació del vot dels grups municipals.

D'aquesta manera, el govern pretén retallar les hores que els treballadors municipals han de dedicar a transcriure les actes dels plens. Però la contrapartida és, des del punt de vista de l'oposició, que es perd el debat, la transparència i el diàleg. De fet, a això s'hi afegeix que, segons l'oposició, s'estan posant dificultats als regidors per accedir a la informació municipal, amb un mètode “rudimentari” i presencial per consultar els registres.

El portaveu de CiU, Jordi Guash, lamenta que l'Ajuntament de Banyeres no hagi estat capaç de recuperar el reglament orgànic municipal (ROM), que es va començar a tramitar durant el mandat passat, amb el consens de tots els partits.

Segons Guasch, aquesta norma hauria de regir el funcionament dels plens i, en canvi, ara “es regularan mitjançant imposicions de l'equip de govern”.

La interpretació més restrictiva de la llei

La decisió de l'alcalde de Banyeres, Amadeu Benach, no està fora de la llei, però sí que en fa una interpretació restrictiva. Es limita a fer els mínims debats que estableix la normativa i dóna el mínim de facilitats que exigeix la llei per als grups de l'oposició.

Des del grup municipal de CiU, aquestes circumstàncies són la prova de la “voluntat de condicionar, obstaculitzar i limitar la funció de control” de l'oposició. El portaveu de CiU, Jordi Guasch, lamenta que l'alcalde actuï de “manera unilateral, fixant protocols i modificacions de funcionament per aclarir els temes que li interessen i, sobretot, de la seva conveniència, sense cap mena de consens ni participació”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: