Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Camp de Tarragona diu NO a la violència masclista

Els municipis commemoren el 25N amb concentracions, tallers i cinema, entre altres activitats

Més de 2.000 persones d'arreu del país es van manifestar el passat 5 de novembre a Tarragona contra la violència masclista. Més de 2.000 persones d'arreu del país es van manifestar el passat 5 de novembre a Tarragona contra la violència masclista. AGNÈS LLORENS.
Societat Albert Morera
Dijous, 24 Novembre 2016 18:16

El dia 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i les localitats tarragonines ja estan preparades per celebrar-ho i sensibilitzar a la població sobre aquesta problemàtica. A Tarragona ciutat es celebra una concentració al monument dels Herois a les 11:00h i la lectura del manifest per part dels sindicats d’UGT i CCOO. A les 12:00h es llegirà a l’Ajuntament el manifest institucional, a continuació hi haurà un minut de silenci en record de les víctimes i l’acte acabarà amb un perfomance artística de l’alumnat de l’Institut Vidal i Barraquer. El mateix dia a les 18:30h es projectarà la pel·lícula ‘Indios y vaqueros’, a la sala d’actes de l’Ajuntament, amb una posterior taula rodona que comptarà amb expertes sobre violència masclista com Judit Asensio, psicòloga del Servei d’Informació i Atenció a la Dona, i Yolanda Belvis, actriu del curtmetratge.

Reus commemorarà el 25N amb la lectura del manifest institucional a càrrec del Cicle Formatiu de Promoció per la Igualtat de Gènere de l’Institut Gaudí i representants de l’equip de rugby femení del Reus Deportiu. A més, la capital del Baix Camp compta amb dos punts d’atenció per atendre a les dones víctimes de violència masclista: el Servei d’Informació i Atenció a les Dones i l’Oficina d’Atenció a la Víctima. Entre les dues entitats porten 790 dones ateses durant aquest 2016.

El 25 de novembre també es podrà veure una cadena humana a Constantí, que anirà des de l’escola Centcelles fins a l’Ajuntament, i comptarà amb la participació dels i les alumnes d’aquesta escola, de l’Institut del poble i de la Llar d’Infants. Mentre que a El Vendrell hi haurà una encesa d’espelmes i es representarà l’espectacle, amb posterior debat, ‘El sopar de les princeses’ a càrrec de la companyia La Porta de Fusta. A Vila-Seca es projectarà a la Sala Polivalent de l’Ajuntament el curtmetratge ‘El conte de mai més’ i, en finalitzar, es presentarà el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de Vila-Seca. I a Torredembarra tindrà lloc la xerrada ‘Xarxes i violència masclista en joves’ dedicada especialment per a famílies amb fills adolescents.

La importància dels tallers a Cambrils

Els tallers també tenen el seu pes a Cambrils, un d’ells és el Taller Gram. Aquest s’utilitza pel coneixement del funcionament d’Instagram, vinculat amb el foment de la participació ciutadana en la campanya #EstimarÉsRespectar. També es realitzarà un taller d’autodefensa per a dones a partir dels 16 anys. Està impartit pel club escola de Judo Dojo Cambrils ,on s’aprendran les habilitats bàsiques per a la defensa persona i actitud mental i postural. Per tal de fomentar la participació ciutadana s’efectua el taller d’art i memòria social on es pintaran col·lectivament les sabates velles recollies per noies cambrilenques. I per tal de treballar la nostra autoestima i l’apoderament emocional es durà a terme el taller de motivació i optimisme après.

Salou és un dels municipis que també conta amb una setmana plena d’actes en la lluita contra la violència masclista des de tallers d’intel·ligència personal, passant per la xerrada ‘La violència de gènere no és un tema de dones’, l’acte institucional, fins a conta-contes infantils per la igualtat. Valls també serà una de les protagonistes del 25N amb una concentració realitzada per l’organització política Arran i el sindicat d’estudiants SEPC. La reivindicació de “A Valls, fem pinya contra el masclisme!” es produirà a les 18:30h a la plaça del Pati. El seu objectiu és treure a la llum els exemples de la violència que queda invisibilitzada, com per exemple: l’humor sexista, la feminització de la pobresa o les petites amenaces.

25 anys de l’Ateneu de Dones d’Altafulla

Aquest dijous 24 de novembre s’ha culminat la celebració del 25è aniversari de l’Ateneu de Dones d’Altafulla amb una visita al matí al Museu Etnogràfic a càrrec Salvador Gatell. Després a l local de l’entitat s’ha celebrat el col·loqui ‘La importància de la participació de la dona en els actes culturals del poble’ de la mà de la veïna Joana Badia, amb l’ajuda de la d’imatges del Camí de la Creu d’Ignasi Plana. El gran moment ha arribat amb la presentació del llibre editat per Maria Porter que recull la trajectòria dels 25 anys de l’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla. Un dels actes més emotius que s’han produït durant aquest any de celebracions va ser el reconeixement de la seva trajectòria per part de la consellera de la Presidència, Neus Munté.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: