Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ni la pluja atura l’onada lila contra els actes masclistes

La manifestació, organitzada per la Plataforma 5N, aplega milers de manifestants al centre de Tarragona

Al final de la manifestació, s'ha aixecat un pilar format per dones. Al final de la manifestació, s'ha aixecat un pilar format per dones. AGNÈS LLORENS.
Societat Agnès Llorens
Dissabte, 05 Novembre 2016 20:50

Ni la pluja, que a estones ha augmentat d’intensitat, ha aplacat l’energia dels milers de persones que aquet migdia han sortit al carrer per fer sentir la seva veu contra les violències masclistes. El centre de Tarragona ha viscut la primera manifestació unitària de diversos col·lectius feministes que van triar la situació estratègica de la capital del Tarragonès per organitzar aquest acte reivindicatiu organitzat per la Plataforma 5N, una entitat formada per col·lectius i organitzacions feministes de Catalunya i el País Valencià.

“Aquesta és la primera vegada que s’organitza una reivindicació d’aquestes característiques”, confirmava avui, just abans d’emprendre la marxa a la plaça Imperial Tarraco, Montse Benito, representant de la plataforma, que recordava que des de l’any 1999 hi ha hagut més de 1.378 feminicidis i que durant el 2016, fins al dia d’avui, 86 dones mortes. “La major part de les vegades les violències masclistes es pateixen en la intimitat i el que volem és que surtin al carrer per visibilitzar-les”, destacava Benito, mentre denunciava: “Els governs locals i autonòmics potser no han pres mesures prou contundents per abordar el tema. Tenim lleis molt elaborades, però no hi ha partides pressupostàries per executar-les.”

La manifestació s'ha iniciat a les 12:00h a la plaça Imperial Tarraco, des d’on ha començat a desplaçar-se a través del carrer Prat de la Riba. La marxa ha finalitzat a l’extrem de la Rambla Nova, al Balcó del Mediterrani, des d’on s'ha aixecat un pilar format exclusivament per dones. Les manifestacions culturals de diversos col·lectius han posat fi a la jornada reivindicativa que ha tenyit la ciutat de lila.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: