Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Polèmica a Calafell per la suspensió de la gala del Calafellenc de l'Any 2016

Els organitzadors es neguen a celebrar-la a cap altre lloc que no sigui el pavelló, però l'Ajuntament els ha denegat el permís perquè està ocupat

La gala reuneix un miler de persones al pavelló que ara els ha estat denegat. La gala reuneix un miler de persones al pavelló que ara els ha estat denegat. JORDI TARGA.
Societat J.M. Flores/ Taempus
Dimarts, 01 Novembre 2016 13:48

La gala del Calafellenc de l'Any, que des de fa deu anys organitza el centre cultural Los Califas de Segur de Calafell, aquest any no se celebrarà. El motiu és la falta de disponibilitat de l'espai on tradicionalment es feia la festa, el pavelló Jaume Vilamajó. Aquest any l'Ajuntament els ha denegat el permís al·legant que el dia que es volia fer la festa, el 6 de novembre, hi ha competicions esportives inajornables en aquest espai i els ha ofert llocs alternatius, com el Mercat Vell i la carpa annexa a l'altre pavelló municipal, el Joan Ortoll.

La decisió municipal ha estat com una galleda d'aigua freda per als organitzadors. Segons el centre cultural Los Califas, l'Ajuntament els va comunicar la denegació del permís amb poc temps de marge i quan ja tenien contractat el servei de càtering i l'equip de so per celebrar la gala. El govern municipal, en un comunicat fet públic ahir, criticava precisament el fet que l'entitat hagués contractat aquests serveis sense tenir el permís concedit i recordava que “el fet de presentar una instància no equival a rebre el permís”. L'Ajuntament, a més, al·lega que entre la presentació de la sol·licitud del permís i la resposta municipal van passar deu dies, temps suficient, consideren, per trobar solucions alternatives.

Els organitzadors rebutgen els dos espais alternatius proposats des del consistori; un, el Mercat Vell, per problemes de sonoritat, diuen, i l'altre, a la carpa annexa del pavelló Joan Ortoll, perquè “hi fa fred”. Des del consistori asseguren que continuen oberts a trobar un lloc alternatiu per celebrar la festa però lamenten que els organitzadors s'hagin tancat en banda i només acceptin dues opcions: o es fa al pavelló Jaume Vilamajó o no es fa. L'entitat ja ha decidit suspendre la gala d'aquest any, un acte que habitualment reuneix un miler de persones.

Bàsquet i futbol

La festa s'havia de celebrar el diumenge 6 de novembre i just aquest dia, segons l'Ajuntament, al pavelló hi ha competició de bàsquet i futbol sala. “Fer la gala de totes totes al pavelló suposava haver d'ajornar els partits, amb el perjudici corresponent per als equips de bàsquet i futbol sala que hi competeixen. Sempre hem tingut clar que el pavelló és un equipament esportiu i que aquest ha de ser el seu ús preferent. És quan no hi ha activitat esportiva que s'hi poden autoritzar altres activitats que no ho siguin”, assenyalen en el comunicat municipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: