Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Generalitat confirma la inversió enguany pel soterrament de les Torres del Pinar

La consellera Jordà anuncia que el Govern farà una aportació de 2,5 milions al conveni, que s'afegeixen a les partides previstes per Reus i Castellvell

Imatge d'arxiu de les torres elèctriques de Castellvell del Camp Imatge d'arxiu de les torres elèctriques de Castellvell del Camp ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 24 Mai 2023 20:35

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha confirmat avui des de Reus que la Generalitat de Catalunya recuperarà enguany el conveni per fer efectiu el soterrament de les Torres del Pinar, una reclamació històrica del veïns i veïnes de Reus i Castellvell del Camp. La consellera ha fet l'anunci durant l'atenció als mitjans posterior a la trobada d'Esquerra Reus amb els comerços.

Jordà i Llauradó torres

La consellera Teresa Jordà, amb la candidata d'ERC Reus, Noemí Llauradó, i la número 7 de la llista, Meritxell Barberà (ERC)

Jordà ha recordat que "durant l’execució del Pla de l’Energia 2006-2015, el Govern, a través de l’Institut Català de l’Energia, ICAEN, va signar amb Reus un conveni de soterrament de línies elèctriques d’alta tensió que passen per zones urbanes. El conveni va quedar sense executar per diferents motius administratius". La consellera ha confirmat que "ara, el compromís del Govern català és recuperar l’aportació prevista per la Generalitat que en el cas de Reus ascendeix a 2,5 milions d’euros".

Per la seva banda, la candidatat d'ERC a Reus, l'actual vicealcaldessa Noemí Llauradó, ha confirmat que, per part de l’Ajuntament de Reus, ja hi ha una partida pressupostària per aquest 2023 per assolir aquest soterrament. "L’Ajuntament de Reus té pressupostats 425.000 euros per aquest any 2023 que tenen com a finalitat iniciar els treballs de soterrament de les Torres del Pinar. També els hi puc confirmar que l’Ajuntament de Castellvell té una partida pressupostària destinada a aquest objectiu. Penso que és una molt bona notícia per als dos municipis i que s’aconseguirà, per fi donar resposta, donar solucions, a una reclamació històrica".

La resta del pressupost per soterrar les Torres del Pinar l’aportarà l’Ajuntament de Reus i el titular de la línia de 110 KV que és propietat d’Endesa.

El soterrament i el desviament de línies elèctriques en zones densament poblades té com tres objectius principals: reduir la proximitat de les línies a edificis i equipaments, minimitzar els seus efectes sobre la trama urbana, tot millorant el trànsit de les persones i la circulació de vehicles, i limitar el seu impacte paisatgístic.

L’objectiu del Departament és reprendre els projectes que reuneixen les condicions per dur-se a terme a data d’avui i que afecten els municipis de Reus i Castellvell del Camp, Begues i Rubí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: