Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Prades es guarneix de flors i colors per la Festa de la Farigola

L'Associació de dones porta des del mes d’octubre preparant les decoracions de la festa i han utilitzat 2290 troques de llana

L’atracció principal de la festa és el concurs de decoracions que omple de flors i colors façanes i carrers L’atracció principal de la festa és el concurs de decoracions que omple de flors i colors façanes i carrers AJUNTAMENT DE PRADES
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 21 Mai 2023 21:43

La festa de la Farigola, la festa més esperada de l’any i la més estimada a Prades, ha tornat enguany del 20 al 28 de maig. L’atracció principal de la festa és el concurs de decoracions que omple de flors i colors façanes i carrers.

Cada any es reuneixen una seixantena de persones de l’associació de dones i voluntaris de la vila per preparar els guarniments amb mesos d’antelació des del mes d’octubre. Des del mes de gener es reuneixen cada dia a l’Ajuntament des de les tres de la tarda a les set del vespre. Han elaborat decoracions a mà amb ganxet i materials reciclats. Enguany han utilitzat 2.290 troques de llana i han elaborat 2000 roses i 3.500 pompons. Diferents associacions del poble com Prades Cor, el Grup d’Avis o l’AMPA amb els nens de l’escola així com particulars guarneixen diferents racons.

Festa de la farigola 2023

Art, música, gastronomia i activitats familiars el primer cap de setmana

Els actes principals de la festa s’han realitzat el cap de setmana del 20 i 21 de maig i el municipi ha ofert una gran varietat d'activitats dirigides a tots els públics on s’han barrejat actes musicals, art i gastronomia. El tradicional mercat artesanal ha comptat amb més d’una cinquantena de parades durant el cap de setmana i els visitants han pogut degustar la tisana de farigola amb mel i veure el concurs de decoració de façanes. Paral·lelament, s’ha instal·lat un mercat de segona mà amb música, jocs, menjar i flors al Parc de la Font d’en Grau a càrrec dels Joves de Prades durant la tarda de dissabte.

Enguany el concurs de guarniments de façanes i racons florits ha comptat amb 35 participants, el XIII Concurs de pintura ràpida d’adults ha comptat amb una vintena de participants i el VII concurs de pintura ràpida infantil amb 43 nens.

Enguany com a novetat qui es posés el vestit tradicional català obtenia un obsequi durant el diumenge.

Festa tradicional amb molta història

La festa, que té més de 40 anys d’història, celebra l’arribada de la primavera a Prades. El poble, al estar situat gairebé a 1.000 metres d’altura, fins aquestes alçades de l’any no es pot considerar que el clima sigui primaveral. Tradicionalment per aquestes dates, un cop florida la farigola i coincidint amb la sembra de la patata a Prades, les dones acostumaven a reunir-se a la plaça major a preparar feixos de farigola per assecar. Als anys 70, a aquestes reunions de benvinguda a la primavera, començaren a afegir-se altres elements com decoració de façanes, catifes de flors, degustació de sopa de farigola amb mel i aplecs de sardanes i actuacions castelleres fins a arribar als nostres dies.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: