Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Espluga de Francolí allarga els talls d'aigua nocturns dos hores més

La restricció es fa del vespre al matí des de dissabte per evitar una situació més crítica

Imatge d'arxiu d'un camió cisterna omplint d'aigua el dipòsit municipal de l'Espluga de Francolí per la situació de sequera Imatge d'arxiu d'un camió cisterna omplint d'aigua el dipòsit municipal de l'Espluga de Francolí per la situació de sequera NÚRIA TORRES / ARXIU / ACN
Societat ACN
Dimecres, 10 Mai 2023 10:28

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha decidit ampliar dues hores (fins a dotze) els talls en el subministrament de l'aigua de boca. Des de dissabte, l'aigua es talla a partir de les set del vespre i s'allarga fins a les set del matí. La situació ha "empitjorat" en l'última setmana, quan s'han reduït les aportacions d'aigua natural i ha augmentat el consum, segons ha apuntat l'alcalde, Josep Maria Vidal. Tot i això, es confia que la situació es pugui revertir en "només uns dies". De fet, el consistori preveu que "en un mes o un mes i mig" podran executar alguna de les mesures que treballen des de principi d'any i que permetran afrontar l'estiu "amb millors condicions".

Els talls nocturns del subministrament de l'aigua de boca a l'Espluga de Francolí van començar el passat mes d'agost. Es fan per donar temps a recuperar-se als dipòsits i evitar portar més aigua amb camions cisterna. Des de principis d'any, l'Ajuntament ha començat a treballar amb noves mesures per millorar la situació d'abastament, com la revisió dels pous municipals i dels aforaments. "Això ha permès emprendre mesures per augmentar la capacitat dels pous existents, fer-ne de nous i connectar-nos a un pou privat", ha detallat l'alcalde Josep Maria Vidal.

El consistori també rebrà mig milió d'euros dels fons Next Generation per millorar la xarxa i substituir 3.500 metres de canonades i s'actuarà en més de 150 escomeses d'aigua per connectar els abonats. L'objectiu de la renovació és la reducció de les fuites a la xarxa de distribució, que pot arribar al 20%.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: