Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Clam ciclista a Cornudella per exigir l'agilització de la justícia i enduriment de penes en accidents

Unes 300 persones homenatgen l'home atropellat dissabte passat a la C-242 per un conductor begut que va fugir

El Club Ciclista de Cornudella de Montsant ha col·locat una bicicleta i un ram de flors en homenatge al ciclista atropellat la setmana passada per un conductor begut El Club Ciclista de Cornudella de Montsant ha col·locat una bicicleta i un ram de flors en homenatge al ciclista atropellat la setmana passada per un conductor begut ARIADNA ESCODA / ACN
Societat ACN
Diumenge, 07 Mai 2023 15:09

Unes 300 persones, entre ciclistes i vianants, s'han concentrat aquest diumenge a Cornudella de Montsant per homenatjar l'home de 61 anys que va ser atropellat mortalment dissabte passat per un conductor begut que va fugir. En aquest context, la Federació Catalana de Ciclisme exigeix l'agilització de la justícia per mitigar "el patiment de les famílies" i l'enduriment de les penes en accidents viaris en què els infractors no socorrin la víctima. El club ciclista del poble ha fet una marxa lenta fins al punt quilomètric 44,4 de la C-242, on es va produir el sinistre. Allí s'ha fet un minut de silenci i s'ha dipositat un ram de flors als peus d'una bicicleta blanca que recorda el ciclista. El conductor és a presó provisional sense fiança.

L'homenatge al ciclista envestit la setmana passada a la C-242, al seu pas per Cornudella de Montsant (Priorat), ha començat amb la lectura de diversos manifests per part d'integrants del col·lectiu ciclista. Més enllà de recordar la víctima, també s'ha demanat el reforç dels controls policials a les carreteres prioratines en cap de setmana, amb l'objectiu de reduir la xifra de sinistres provocats per conductors sota els efectes de l'alcohol o les drogues.

L'enduriment de les penes per als infractors que no socorrin les víctimes és una de les peticions que s'han repetit al llarg de la jornada. Salvador Bigas, membre de la Federació Catalana de Ciclisme i responsable de la comissió de seguretat i mobilitat de l'entitat, ha reclamat una "mà dura" a l'hora d'aplicar les lleis en aquests casos, a més de l'acceleració dels processos judicials. "Cal que s'agilitzin els judicis, que són un trauma per a les famílies i s'allarguen dos, tres o quatre anys. S'ha de ser més contundent a l'hora d'aplicar el reglament, perquè és intolerable que individus d'aquest tipus estiguin pel carrer quan la família ho està passant molt malament", ha subratllat.

En aquesta línia, Bigas ha aplaudit les decisions judicials recents en casos com els de l'atropellament de ciclistes a Rubí i Terrassa, en què es va decretar la presó provisional per als responsables dels sinistres. En el cas concret de l'accident mortal de Cornudella de Montsant, Bigas ha lamentat que la prova d'alcoholèmia positiva pugui ser un atenuant a l'hora de dictar sentència. El president del club ciclista del poble, Sergi Rocamora, ha afirmat que "encara hi ha camí per recórrer" en l'actualització del Codi Penal per endurir les penes per aquests infractors.

Presó provisional comunicada i sense fiança

Pel que fa al conductor ebri que va envestir el ciclista de 61 anys a la carretera C-242 i va fugir, el Jutjat de guàrdia de Falset li va decretar presó provisional comunicada i sense fiança després que declarés i només respongués a la seva representació processal. La causa està oberta pels delictes d'homicidi per imprudència, omissió del deure de socors i conducció sota els efectes de l'alcohol.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: