Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona homenatja les víctimes de la repressió franquista

L’acte ha tingut lloc aquest dissabte al matí a la fossa comuna del cementiri de la ciutat

En el transcurs de l’acte s’ha fet una ofrena floral en la qual han participat diverses autoritats, familiars i associacions de lluita contra el franquisme En el transcurs de l’acte s’ha fet una ofrena floral en la qual han participat diverses autoritats, familiars i associacions de lluita contra el franquisme TJERK VAN DER MEULEN
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 15 abril 2023 19:04

La fossa comuna del cementiri de Tarragona ha acollit aquest dissabte, a les 12 h, l’acte d’Homenatge a les víctimes de la repressió franquista a Tarragona. Durant l’acte, organitzat per l’Associació de Víctimes de la repressió franquista a Tarragona (AVRFT) i emmarcat en el Programa de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Tarragona, s’han recordat les més de 771 víctimes de la repressió franquista que va tenir lloc després de la Guerra Civil, persones que procedien de 140 municipis de la demarcació de Tarragona i d’altres indrets propers.

L’acte s’ha iniciat amb un minut de silenci en evocació de les víctimes represaliades i el parlament de la presidenta de l’AVRFT, Montserrat Giné, que ha expressat que "Tarragona recorda i honora avui 771 persones i les seves idees, que les mantenim ben vives”. L'homenatge també ha comptat amb els parlaments de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha presidit l'acte; de la consellera de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya, Gemma Ubasart així com amb la presència del conseller de Memòria Democràtica, Manel Castaño, entre altres consellers i conselleres municipals.

En el transcurs de l’acte s’ha dut a terme una ofrena floral en la qual han participat diverses autoritats, familiars i associacions de lluita contra el franquisme de la demarcació de Tarragona. L’homenatge ha clos amb la interpretació de 'El Cant dels Segadors'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: