Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Gràcies, gràcies, gràcies!

Una munió de reusencs s'aplega aquest Divendres Sant a la plaça de la Puríssima Sang per viure l'acte més emblemàtic de la Setmana Santa: les Tres Gràcies

Imatge de la celebració de les Tres Gràcies, a Reus Imatge de la celebració de les Tres Gràcies, a Reus ANTON BAIGES
Societat Reus Digital
Divendres, 07 abril 2023 18:26

Com és costum, una munió de reusencs s'han aplegat aquest Divendres Sant a la plaça de la Puríssima Sang per viure l'acte més emblemàtic de la nostra Setmana Santa, les Tres Gràcies. En un ambient commovedor, els presents han fet un silenci devocional al Sant Crist amb les tres peticions (les Tres Gràcies) quan la imatge s'ha girat cap al poble, després que el capità Manaies s'hagi adreçat a la porta de l'església per donar tres cops amb el seu estendard, abans d'entrar al temple. El cant del Vexilla Regis precedeix i anuncia l'acte de les Tres Gràcies, festa patrimonial d'interès nacional des del 2010, per part de la Generalitat de Catalunya.

El silenci de la plaça de la Puríssima Sang s'ha trencat amb el crit de "Visca Crist Rei!", amb la posterior entrada al temple.

L'acte de les Tres Gràcies, ha estat precedit per la Solemne Funció de l'Agonia, de Divendres Sant, a la Prioral de Sant Pere, coneguda amb el nom de les Set Paraules. La funció s'ha iniciat amb el trasllat del Sant Crist de la Sang del temple del seu nom fins a la Prioral. Aquest acte ha estat, de nou, transmès per l'emissora local LANOVA Ràdio de Reus en record al radiofonista Joan Ramon Mestre.

Abans de la processó del trasllat del Sant Crist de la Sang, s'ha fet lectura de La Sentència de Pilat, un document apòcrif, traduït al català, d'un text italià de finals del segle XVI o principis del XVII, retrobat l'any 2012, a l'Arxiu de Reus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: