Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Arboç ja té el seu 'Banc Vermell' per sensibilitzar sobre la violència de gènere i els feminicidis

El municipi del Baix Penedès és un dels 750 d’arreu del món que s'han sumat a la campanya per denunciar aquesta greu xacra social

L'Arboç és un dels 750 municipis d’arreu del món que s’han sumat a aquesta campanya per denunciar la violència de gènere i els feminicidis L'Arboç és un dels 750 municipis d’arreu del món que s’han sumat a aquesta campanya per denunciar la violència de gènere i els feminicidis AJUNTAMENT DE L'ARBOÇ
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 05 abril 2023 20:59

Des del passat 30 de març, l'Arboç ja compta amb un banc vermell, esdevenint un dels 750 municipis d’arreu del món que s’han sumat a aquesta campanya per denunciar la greu xacra social que representa les violències sexistes i els feminicidis. Al banc, s’hi va inscriure la següent frase: “En memòria de totes les dones assassinades pels que deien estimar-les”.

El banc, un espai per seure i reposar enmig de l'agitació de la ciutat, és una crida a aturar les violències, i el seu color vermell notori, evoca la sang i el dolor que deixa rere seu cada feminicidi.

A l’Arboç, s’ha instal.lat el Banc Vermell després d’aprovar-se per unanimitat una moció del grup municipal CLAM-AM per recordar que la lluita contra totes les violències també s’han de dur a terme a tots els pobles per més petits que siguin, i que aquesta també és una lluita de totes les dones i entitats arbocenques.

La campanya del Banc Vermell és una iniciativa que pretén prevenir, informar i sensibilitzar sobre la violència de gènere i els feminicidis. Neix a través d’una acció, avui ja internacional i molt estesa, contra la violència masclista que es va dur a terme inicialment a Ciudad Juárez, calçant sabates vermelles en record a les víctimes. En total, actualment ja s’han col·locat més de 750 bancs vermells arreu del món.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: