Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El futur Servei d'Intervenció Especialitzada de Reus preveu atendre 300 víctimes de violència masclista el primer any

L'associació feminista Heroïnes Anònimes celebra l'obertura d'un nou centre que permeti acompanyar més dones

La consellera de Feminisme, Tània Verge, durant la visita a Ca la Conxita de Reus, amb membres de l'associació Heroïnes Anònimes i autoritats locals La consellera de Feminisme, Tània Verge, durant la visita a Ca la Conxita de Reus, amb membres de l'associació Heroïnes Anònimes i autoritats locals ARIADNA ESCODA / ACN
Societat ACN
Dissabte, 01 abril 2023 01:49

El futur Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) de Reus preveu atendre 300 víctimes de violències masclistes durant el primer any. Així ho ha afirmat la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en una visita aquest divendres al nou local de l'associació feminista Heroïnes Anònimes. Verge ha subratllat que s'inicia un període de licitacions dels espais on s'ubicaran els SIE, en marxa a finals d'enguany. La presidenta d'Heroïnes Anònimes, Laura Recasens, ha celebrat l'anunci per arribar a més dones i facilitar la feina del centre ja operatiu a Tarragona. Un cop engegat el servei, s'espera que la xifra creixi fins al mig miler de persones ateses. A més de Reus, també s'obriran SIE a Vic, Tortosa, Tàrrega i a la comarca de la Selva.

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha destacat la importància del desplegament de sis nou SIE arreu del país per millorar la xarxa d'acompanyament de les víctimes de violències masclistes, que ja acumula disset centres. De moment, s'han donat a conèixer quatre municipis que acolliran aquests espais: Reus, Tortosa, Tàrrega i una localitat de la comarca de la Selva. En total, és que a finals d'any siguin 23 els Servei d'Intervenció Especialitzada operatius, amb una capacitat d'atenció de fins a 500 persones cada any.

L'equipament de Reus complementarà el servei que s'ofereix des de Tarragona, on l'any passat es van atendre 847 dones i 18 adolescents en el seu procés de recuperació i reparació de violències masclistes. També s'hi sumen 117 fills i filles d'aquestes dones. "De la violència masclista se'n surt, no és el nostre destí patir-les i tenim tot un desplegament de recursos públics i d'entitats que acompanyen les víctimes", ha subratllat Verge.

Una de les entitats que fa aquesta tasca és Heroïnes Anònimes, que recentment ha estrenat un local prop del barri de la Pastoreta de Reus, Ca la Conxita. La seva presidenta, Laura Recasens, ha remarcat la necessitat d'ampliar els recursos destinats a combatre aquesta xacra de la societat. L'associació reusenca impulsa des de fa anys el projecte 'Veïnes per veïnes', que treballa colze a colze amb altres centres com SIAD i SIE. D'altra banda, el Departament ha anunciat la inversió de 8,2 milions d'euros als municipis del Camp de Tarragona per aplicar polítiques i els serveis de promoció de la igualtat i feminismes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: