Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El "Creixell Feminista" commemora el 8M amb activitats durant tot el març

La lectura del manifest es completarà amb xerrades, llibres, concerts, exposicions, jocs, ioga, la pintada del mural i la caminada del 8M

El dissabte 11 de març es pintarà un mural a la Rambla de les Moreres El dissabte 11 de març es pintarà un mural a la Rambla de les Moreres ARXIU / PAPALLONES LILES
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 03 Març 2023 08:14

Un any més, la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Creixell ha programat una sèrie d'activitats durant el mes de mar per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb l'objectiu d'impulsar, sensibilitzar i reivindicar en matèria d'igualtat d'oportunitats. Des de la regidoria es dona suport al moviment associatiu femení del municipi en el desenvolupament de totes les seves activitats. Amb el lema "Som municipi feminista" aquest any s'organitzen activitats en diferents àmbits: educació, literatura, esport, cultura i art i expressió.

Les activitats

Les activitats arrencaran aquest divendres 3 de març, a les 19h, a la Biblio-Creixell, amb la xerrada 'L'alliberament de la dona més enllà del feminisme convencional', a càrrec de Núria Cortolleda.

L'endemà dissabte 4 de març, a les 18h, a Cal Cabaler, s'inaugurarà l'exposició 'Veïnes i ciutadanes'. El mateix dissabte, a les 20h, al Casal Municipal, es podrà gaudir del concert de música clàssica 'La màgia de l'oboé' de Dona i Música.

Acte institucional

El proper dimecres 8 de març, a les 11h, es farà la lectura del Manifest institucional, davant de l'Ajuntament de Creixell. 

A  partir de les 17h, els infants podran gaudir jugant al 'Laboratori de dones úniques', a la BiblioCreixell.

El divendres 10 de març, a les 18h, a Cal Cabaler, es farà entrega dels premis del '4rt certamen literari de Narrativa Curta Papallones Liles'. L'acte comptarà amb la presència de la secretària de feminismes de la Generalitat, Montse Pineda.

Com cada any, l'art urbà també té presència en els actes del 8M. El dissabte 11 de març, a partir de les 9h, es farà l'activitat 'Fem mural 8M', a la Rambla de les Moreres. El mateix dia, a les 18h, es pronunciarà la conferència 'Dona i història' a Cal Cabaler.

El divendres 17 de març, a les 20h, el Casal Municipal acollirà un classe de ioga.

El diumenge 19 de març, a les 11 h, des de la platja, arrencarà la 'Caminada 8M'.

Els actes del 8M clouran el dissabte 25 de març, a les 12h, a la BiblioCreixell, amb la presentació del llibre i curtmetratge d'animació 'El meu nom és clítoris', a càrrec d'Isabel Llavoré i Maria Llavoré.

El 8M

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, és el dia en què es reafirma la lluita de la població femenina per aconseguir la igualtat real de dones i homes, gaudir d'iguals oportunitats i exigir el respecte dels drets. És un dia de reivindicació perquè cada dona i cada nena pugui triar les seves decisions, lliures de violència i discriminació.

Però a més, és un dia que ens permet reflexionar sobre els avanços aconseguits en matèria d'igualtat i ser conscients de tot allò que falta per aconseguir, visibilitzar del paper i aportació de la dona en la nostra societat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: