Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra celebrarà els actes del Dia Internacional de les Dones del 8 al 12 de març

Enguany destaca la implicació dels instituts del municipi tant en els actes programats com en el primer Concurs de disseny de cartells pel 8M

El cartell és l’obra guanyadora del primer concurs per a alumnes de Batxillerat artístic de l’Institut Torredembarra, creat per Marcel Serrano López El cartell és l’obra guanyadora del primer concurs per a alumnes de Batxillerat artístic de l’Institut Torredembarra, creat per Marcel Serrano López MARCEL SERRANO LÓPEZ
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 28 Febrer 2023 21:07

Torredembarra celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb un seguit d’actes que es desenvoluparan del 8 al 12 de març. El programa d’esdeveniments ha estat presentat per la Regidoria d’Acció Social i Igualtats, amb Marga Rovira al capdavant, qui ha destacat “la implicació dels instituts del municipi tant en els actes que es faran el 9 de març com amb la participació dels alumnes de 1r de Batxillerat artístic de l’Institut Torredembarra en el Primer Concurs de disseny de cartells pel 8M”.

El cartell guanyador ha estat escollit d’entre els 33 projectes que es van presentar i ha estat obra de Marcel Serrano López.

Calendari d’activitats

Els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones començaran el dimecres 8 de març, a les 12 h, quan es procedirà a la lectura del manifest des de la plaça del Castell. A les 17.15 h tindrà lloc una tertúlia amb el Club de mestres sobre l’àlbum il·lustrat “La verdadera historia de la rata que nunca fue presumida” a la Biblioteca Mestra Maria Antònia.

L’endemà, dijous 9 de març, es durà a terme la xerrada destinada als alumnes de l’Institut Ramon de la Torre i l’Institut Torredembarra. La conferència es titula “'oneguem i previnguem les violències' que operen en els espais de l’oci nocturn” i la impartiran tècniques especialitzades en violència de gènere i encarregades dels Punts Liles a Torredembarra. Serà de 12 h a 13 h al Casal. A les 13.30 h, a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, es lliuraran els premi del Concurs de disseny del cartell dels actes del 8M pels alumnes del Batxillerat artístic de l’Institut Torredembarra. Tot seguit, es procedirà al ball “Torredembarra es mou per la igualtat i” i es presentarà la samarreta.

El calendari d’activitats es reprendrà divendres 10 de març, a les 19 h, amb la conferència 'La caça de bruixes a Catalunya' al pati del Castell. Estarà conduïda pel vicerector de Patrimoni i Activitats Culturals de la Universitat de Barcelona, Agustí Alcoberro Pericay.

Dissabte 11 de març, a les 19 h, a cal Maiam es farà el taller i projecció del documental 'Patriarcado, el organismo novicio' i hi haurà un col·loqui amb el públic, a càrrec del director del documental Albert Sanfeliu Rodríguez.

L’últim dia d’accions commemoratives serà diumenge dia 12 de març. A partir de les 12 h es podrà gaudir de la Diada Castellera: Dones Amunt. En aquest esdeveniment participaran els Xiquets de Torredembarra, la Colla Xiquets del Serrallo i la Colla dels Manyacs de Parets.

Actes paral·lels

A banda dels actes centrals per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el programa també contempla accions paral·leles. Del 4 al 12 de març tindrà lloc la Setmana de la Igualtat “Dones i Esport”, organitzada pel Consell Comarcal del Tarragonès. La programació es pot consultar en aquest enllaç.

A més, divendres 24 de març, a les 18 h, es durà a terme una tertúlia amb el Club de novel·la sobre 'Cauterio', de Lucia Litjmaer a la Biblioteca Mestra Maria Antonia. En aquest mateix espai hi haurà durant tot el mes l’exposició 'Llibres sobre bruixes, herbes i remeis'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: