Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Concentracions silencioses al Camp amb motiu del primer aniversari de la guerra a Ucraïna

Reus, Salou, Tarragona, Torredembarra i Valls han estat algunes de les poblacions que han acollit concentracions ciutadanes

Concentració ciutadana d’un minut de silenci a les portes de l’Ajuntament de Reus Concentració ciutadana d’un minut de silenci a les portes de l’Ajuntament de Reus REUS.CAT
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 24 Febrer 2023 15:25

Nombrosos pobles i ciutats del Camp de Tarragona s'han sumat aquest migdia a la convocatòria  de concentracions feta per les entitats municipalistes, coincidint amb el primer aniversari de la guerra a Ucraïna.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presidit aquest divendres 24 de febrer la concentració ciutadana d’un minut de silenci a les portes de l’Ajuntament de Reus convocada pel consistori per mostrar la solidaritat de la ciutat amb la població ucraïnesa i el seus milions de desplaçats. L’Ajuntament de Reus s’ha sumat a la convocatòria de les entitats municipalistes coincidint amb el primer aniversari de la guerra a Ucraïna, amb la voluntat d’urgir el final del conflicte bèl·lic originat pel president rus contra la nació d’Ucraïna i el restabliment de la pau i la legalitat democràtica internacional.

A Tarragona, aquest migdia també s'ha fet un minut de silenci a la plaça de la Font per reclamar la fi de la guerra d’Ucraïna i recordar-ne les víctimes, un any després de l’inici del conflicte bèl·lic. L’alcalde Pau Ricomà ha declarat que “ha estat un any de patiment per a moltes famílies. Des de l’Ajuntament de Tarragona estem fent tot el que està a les nostres mans: vam obrir una oficina d’atenció al refugiat on hem orientat a 632 persones en temes d’habitatge, escolarització o salut. Ens agradaria que aquesta situació es revertís el més aviat possible, que els refugiats que vulguin poguessin retornar a les seves cases i que s’acabés aquesta barbàrie.”

Recordem que a la tarda, l’Ajuntament se sumarà a la concentració convocada per Amnistia Internacional Tarragona per a denunciar la invasió i demanar a Rússia la fi d’aquesta. La concentració, en la qual hi participaran totes les associacions d’ucraïnesos a Tarragona i es llegirà un manifest, serà a les 18.30 h a l’Estàtua dels Despullats. Posteriorment, a les 19.30 h, sortirà una marxa des de la plaça de les Corts Catalanes fins al Balcó del Mediterrani.

concentració Ucraïna Tarragona 2023

Concentració silenciosa a la plaça de la Font de Tarragona (Ajuntament de Tarragona)

La plaça del Blat ha acollit a Valls una concentració silenciosa a favor de la pau amb motiu del primer any del conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia. La concentració l'ha presidit l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, juntament amb regidors i regidores de la corporació.

concentració Ucraïna Valls 2023

Concentració a la plaça del Blat de Valls (Ajuntament de Valls)

L'Ajuntament de Salou ha dut a terme, aquest migdia, una concentració silenciosa de cinc minuts, davant de la porta principal del consistori, amb motiu del primer aniversari de la guerra a Ucraïna. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), amb motiu del primer aniversari de la guerra.

L’objectiu d’aquesta concentració ha estat mostrar la solidaritat de Salou amb la població ucraïnesa i els seus milions de desplaçats; així com urgir el final del conflicte bèl·lic contra la nació d'Ucraïna i el restabliment de la pau i la legalitat democràtica internacional.

concentració Ucraïna Salou 2023

Un grup de persones ucraïneses concentrades a Salou (Ajuntament de Salou)

Aquest migdia, l'Ajuntament de Torredembarra també s'ha sumat a les concentracions silencioses convocades a favor de la pau en el primer aniversari de la guerra a Ucraïna. L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha fet la lectura de la declaració de la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la pau i en solidaritat amb les víctimes.

concentració Ucraïna Torredembarra 2023

Lectura de la declaració per la pau i en solidaritat amb les víctimes, a càrrec de l'alcalde Eduard Rovira (Anna F. / Aj.de Torredembarra)

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: