Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC exigeix al govern espanyol que la MAT que ha de creuar el Camp de Tarragona no es construeixi

La ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, hi veu "un projecte de difícil futur"

Imatge d'arxiu d'una línia d'alta tensió, a Calafell Imatge d'arxiu d'una línia d'alta tensió, a Calafell ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 21 Febrer 2023 20:09

El senador d’ERC per Tarragona, Josep Rufà, ha preguntat a la ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, sobre l'estat del projecte de construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) entre Valmuel (Terol) i Begues (Barcelona). La intervenció s'ha produït durant el Ple del Senat d'aquest dimarts.

Des que es va tenir coneixement del projecte, al juliol de 2021, els republicans s’hi han oposat frontalment, opinió que comparteixen amb una cinquantena d’ajuntaments, vuit consells comarcals, altres institucions polítiques, una trentena d’entitats socials i més de 2.200 particulars.

Com ha exposat Josep Rufà: “Aquesta línia de 270 quilòmetres no ha de ser construïda”, ja que creuaria set comarques de la demarcació de Tarragona i “afecta greument a zones agrícoles, infraestructures i instal·lacions municipals, comarcals i privades”. I afegeix que, malgrat que la línia “ha de servir per transportar l’energia produïda per més de 130 parcs productors aragonesos, no està dissenyada per donar accés a l’energia transportada durant el recorregut”.

Per concloure, el senador republicà ha reclamat al govern espanyol que s’analitzin correctament totes les al·legacions presentades, que es responguin les preguntes realitzades i que s’iniciï un diàleg amb el territori.

La ministra, per la seva banda, ha qualificat la construcció de la línia Valmuel-Begues com “un projecte de difícil futur”. De totes maneres, també ha matisat que s’ha de respectar la resolució d’Impacte Ambiental, un procediment que, segons Ribera, s’ha de realitzar amb garanties i que s’ha alentit per culpa de les 500 al·legacions rebudes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: