Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació destina 7,5 MEUR en ajuts a la prevenció d'incendis, la transició energètica o els residus

L'ens provincial calcula que les subvencions en matèria ambiental del 2022 evitaran 1.061 tones de CO2

Imatge d'arxiu d'una zona de contenidors de recollida selectiva, a Valls Imatge d'arxiu d'una zona de contenidors de recollida selectiva, a Valls ARXIU / INFOCAMP
Societat ACN
Divendres, 17 Febrer 2023 07:48

La Diputació de Tarragona posarà a l'abast dels ajuntaments 7,5 MEUR per continuar treballant en la transició energètica, la prevenció d'incendis i la gestió de residus. La junta de govern de la institució ha aprovat dues línies de subvencions per als municipis i EMD (Entitat Municipal Descentralitzada). Les més de 300 actuacions que es van impulsar l'any passat amb aquests ajuts permetran evitar 1.061 tones d'emissions de CO2. L'ens provincial també ha aprovat ajuts per gestionar plagues urbanes o per protegir animals domèstics; per a la contractació de personal de socorrisme a les platges i piscines; o subvencions per al control sanitari de l'aigua de boca i de les piscines o de la legionel·la a les instal·lacions municipals.

Dels 7,5 milions d'euros d'ajuts, 6 milions d'euros es repartiran en subvencions per desenvolupar Plans d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAES o PAESC) – per instal·lar energies renovables en equipaments municipals, millorar l'enllumenat o la climatització i substituir la flota de vehicles per elèctrics-, o una segona l'ínia per instal·lar calderes, estufes o microxarxes de biomassa.

La resta dels ajuts, 1,5 milions d'euros, són per als treballs de prevenció d'incendis forestals dels ajuntaments –per millorar basses i punts de reserva d'aigua, arranjament i neteja de franges de camins i pistes forestals o millorar i mantenir infraestructures i instal·lacions per a la silvopastura. També es poden fomentar accions de recollida selectiva i prevenció de residus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: