Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mossèn Antonio Rodríguez del Vendrell se suma a la xarxa de suport a la gent gran del Baix Penedès i el Tarragonès

El vicari de la parròquia de Sant Salvador ofereix escolta activa i acompanyament a persones majors que viuen soles amb dispositius “Alexa” implementats per L'Arc Serveis

Mossèn Antonio Rodríguez és l'actual vicari de la parròquia de Sant Salvador del Vendrell i de Roda de Berà Mossèn Antonio Rodríguez és l'actual vicari de la parròquia de Sant Salvador del Vendrell i de Roda de Berà L'ARC SERVEIS
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 08 Febrer 2023 07:38

La xarxa de suport, cures i accions preventives per a la gent gran impulsada per L'Arc Serveis suma cada dia nous agents públics i privats. Recentment, Mossèn Antonio Rodríguez, actual vicari de la parròquia de Sant Salvador del Vendrell i de Roda de Berà s'ha sumat a la xarxa social del Baix Penedès i el Tarragonès amb un servei d'escolta activa voluntari adreçat especialment a persones majors que viuen soles.

Per fer-ho possible, el capellà s'ha instal·lat un dispositiu “Alexa”, a través del qual es comunica amb gent gran que viu al seu domicili. El mossèn conversa amb les persones que ho demanen de temes diversos i els ofereix acompanyament i consells. Cal tenir present que Mossèn Antonio Rodríguez té el títol d'Expert Universitari en acompanyament al procés de malaltia per la Facultat de Filosofia de Catalunya i actualment cursa el Màster de Relació d'Ajuda, entre altres estudis.

Els dispositius “Alexa” revolucionen les llars de la gent gran

La implementació d'assistents virtuals “Alexa” és una eina de millora de l'autonomia de la gent gran i que fomenta l'envelliment actiu. Es tracta d'una prova pilot impulsada per L'Arc Serveis que dona continuïtat al projecte guanyador del I Concurs de Projectes Socials per a gent gran de la URV. Actualment, l'empresa de serveis assistencials ha implantat dispositius “Alexa” en diversos municipis del Baix Penedès i del Tarragonès: el Vendrell, Tarragona, Torredembarra,Roda de Berà, Altafulla, la Bisbal del Penedès i Creixell.

El projecte basat en els “assistents virtuals o intel·ligència artificial”, -en aquest cas el dispositiu Alexa-, permet interactuar en el dia a dia de les persones majors. A mesura que s'han implementat els dispositius, s'han incorporat noves aplicacions a partir de les demandes, necessitats o gustos dels seus usuaris. Així doncs, una vegada superada la bretxa digital, s'han incorporat recordatoris per a la presa de medicaments o dades importants com visites als metges. També s'han connectat endolls intel·ligents per encendre o apagar llums o electrodomèstics, entre altres. A més, el sistema també permet a la gent gran interactuar amb música, programes de ràdio, televisió pel·lícules, o escolta de llibres, entre altres.

La gerent de L'Arc Serveis, Jerusalem Torra, explica que el projecte de dispositius intel·ligents amb la URV “forma part d'una xarxa de relacions socials entre veïns, entitats i familiars propers, que estan en coordinació amb el Servei d'Assistència Domiciliària (SAD) de L'Arc i que també ha fet possible incorporar altres iniciatives com els tallers de memòria”. Aquesta xarxa social manté una estreta col·laboració amb regidories dels ajuntaments per tenir accés als recursos i serveis que ofereixen.

Jerusalem Torra fa “una valoració cada vegada més positiva” dels resultats d'aquest treball en xarxa i assenyala “que anem cap a un servei de cures i d'accions que fugen del clàssic assistencialisme i que van camí cap a la prevenció, la promoció de l'autonomia de les persones majors que s'il·lusionen amb el seu Projecte de Vida i que lluita contra l'edatisme oferint una imatge positiva i activa de la gent gran”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: