Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Comunalitat de Valls organitza un cicle de xerrades i tallers sobre 'Sobiranies'

Les diverses activitats incorporaran formes de gestió, consum i producció en temàtiques com l'alimentació, les telecomunicacions i l'energia

Imatge d'arxiu d'una sessió formativa organitzada en el marc de la Comunalitat de Valls Imatge d'arxiu d'una sessió formativa organitzada en el marc de la Comunalitat de Valls COMUNALITAT DE VALLS
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 21 Gener 2023 18:40

El sector de les TIC consumeix un 4% de l'electricitat global i suposa l'1,4% de les emissions de carboni emeses. La tercera part de les emissions globals de gasos d'efecte d'hivernacle procedeixen de la producció i comercialització alimentària. En el cas de Catalunya, l'energia és responsable de més del 75% dels Gasos d'Efecte Hivernacle.

La Comunalitat de Valls, en el marc de l'Escola d'Activisme, en un trimestre destinat a les diverses formes de gestió, producció i consum, organitza un cicle d'activitats per conscienciar de la importància de les decisions que prenem en el dia a dia.

En el marc de l'àmbit de les 'Sobiranies', s'han organitzat un total de cinc activitats. La primera xerrada va tenir lloc el 19 de gener per conscienciar dels efectes de l'ús massiu de les telecomunicacions en el Medi Ambient, a càrrec d'Eva Maria Vidal López, doctora Enginyer en Telecomunicacions i professora a la Universitat Politècnica de Catalunya. Els dies 9 de febrer i 2 de març, a les 19 h, s'organitzen dos tallers sobre optimització energètica i interpretació de la factura de la llum a càrrec de Lurdes Quintero, especialista en consum. El dia 16 de març, a les 19 h, es durà a terme una xerrada de divulgació sobre les comunitats energètiques com a eina per assolir la sobirania energètica amb les experiències de La Bordeta i La Titaranya SCCL de Valls.

Finalment, el cicle temàtic acabarà amb un "showcooking" a càrrec del restaurant Equilicuà el dia 29 de març per conscienciar sobre el consum gastronòmic amb productes de proximitat i ecològics.

Tots els actes es duran a terme al Centre Cívic de Valls al carrer Sant Pere 2, a les 19 h; excepte el darrer acte que es durà a terme al mateix restaurant amb inscripció prèvia a la pàgina web de la Comunalitat de Valls.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: