Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Albiach insta el Govern a no "cedir al xantatge del PSC" amb l'ampliació de la B-40 en la negociació dels pressupostos

La líder dels comuns recorda el compromís d'Aragonès de no destinar "ni un euro" a aquesta via, Hard Rock o el Prat

La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, atén els mitjans a Sabadell La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, atén els mitjans a Sabadell ALBERT SEGURA / ACN
Societat ACN
Divendres, 20 Gener 2023 15:22

La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, insta el Govern a no "cedir al xantatge del PSC" en la negociació dels pressupostos per aquest 2023 en matèries com l'extensió de la B-40 entre Terrassa i Castellar del Vallès passant per Sabadell (Vallès Occidental). Albiach ho ha dit en un contacte informatiu precisament a Sabadell en companyia del candidat a l'alcaldia, Joan Mena, on ha recordat el compromís a què s'ha arribat amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès: "Nosaltres tenim el compromís que no es destinarà ni un sol euro a l'ampliació de l'Aeroport del Prat, a la creació del Hard Rock o a l'ampliació de la B-40, i no tinc per què desconfiar de la seva paraula", ha dit la líder dels comuns.

Albiach s'ha desplaçat a Sabadell en companyia de Mena just a la intersecció de la carretera de Castellar, la B-124, amb la Gran Via de Sabadell, un nus d'enllaç que el gruix de persones que accedeixen o marxen de Castellar del Vallès han de fer servir per desplaçar-se a l'autopista C-58, i que implica creuar el nucli urbà sabadellenc i una saturació constant de les dues vies. De fet, la B-40 es dibuixa sobre plànol com una solució als problemes de mobilitat i a l'alta ocupació de la via sabadellenca, un extrem que els comuns rebutgen a canvi de solucions que respectin l'entorn, com ara un enllaç directe de Castellar a la C-58 a través de la ronda oest de Sabadell.

La B-40 s'ha convertit, però, en un pal a la roda de la negociació pels pressupostos entre Govern i PSC. Mentre que els socialistes mantenen que és una prioritat, d'acord amb els ajuntaments per on passaria l'ampliació de la via, agents econòmics i part de les organitzacions veïnals, l'executiu manté que és una infraestructura anacrònica.

De fet, l'actual conseller de Territori, Juli Fernàndez, va ser alcalde de Sabadell, un fet que Albiach ha posat de relleu per denotar la seva implicació i el coneixement del terreny. "Interpel·lem el conseller de Territori a no cedir al xantatge del PSC amb una infraestructura pensada fa 60 anys i que és una mirada al passat", ha apuntat.

Missatge també per al PSC, a qui demana un replantejament de la petició, tenint en compte, diu, que no es pot convertir en el gran escull per tirar endavant uns comptes necessaris. "No podríem entendre ni jo ni els votants del PSC que Catalunya es quedés sense un increment en l'atenció primària del 17/ al 20% del pressupost de Salut per una infraestructura que no respon a les necessitats actuals", considera.

Mobilitat sostenible

Al costat de l'estació que mesura la qualitat de l'aire i que es troba en un dels punts amb més emissions de la capital vallesana, els comuns han defensat una mobilitat més sostenible, i això passa per repensar les infraestructures viàries i apostar pel ferrocarril. La seva aposta passa per connectar Castellar i la C-58 ampliant la Ronda Oest de Sabadell fins la carretera de Castellar, un fet que reduiria el trànsit de vehicles a la Gran Via i que permetria pacificar-la com un "gran bulevard verd per passejar", segons Mena.

Aquesta iniciativa, llargament debatuda a nivell local però difícil de materialitzar per la necessària intervenció d'altres administracions, aniria acompanyada d'una ampliació de la línia S2 d'FGC des de Sabadell Parc del Nord fins a Castellar del Vallès, on ja fa anys s'hi van arribar a projectar dues estacions. "Per primer cop hi haurà una partida pressupostària destinada a fer l'estudi informatiu en aquest àmbit", ha destacat el candidat a l'alcaldia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: