Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació treballarà per desestacionalitzar la temporada turística

Llauradó afronta el final de mandat amb voluntat de "consens" i amb reptes com l'increment de prestació de serveis als municipis o projectes com el hub cultural de la Savinosa

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, durant la trobada anual amb els mitjans del territori La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, durant la trobada anual amb els mitjans del territori NEUS BERTOLA / ACN
Societat Josep Cartanyà
Dijous, 12 Gener 2023 12:19

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha fet balanç del Pla de Mandat de la institució durant els tres anys i mig de govern en el transcurs del tradicional esmorzar d'any nou amb els mitjans de comunicació. Llauradó s'ha mostrat satisfeta d'haver impulsat i avantçat en els quatre reptes principals del mandat: Lideratge de l'ecosistema a la recerca del bé comú; la transformació digital; flexibilització de l'organització de l'ens; i la promoció i prestació de serveis als municipis.

Noemí Llauradó també ha posat en valor un cinquè repte "no previst", com ha estat el consens de les forces polítiques de la Diputació, tant del govern com de l'oposició, i ha expressat el seu desig que aquest consens sigui més ampli en el proper mandat: "Que aquest consens pugui ser la base d'un govern més ampli a la Diputació, en un futur mandat".

La presidenta de la institució ha desgranat algunes de les actuacions més destacades iniciades en aquest mandat: el projecte del hub cultural a l'antic preventori de la Savinsa; el projecte d'ampliació de la Via Verda de la Val de Zafán -finançat amb Next Generation- a les Terres de l'Ebre; el desplegament de la fibra òptica als municipis; la transformació digital i l'eficiència energètica; el futur Pla zonal de carreteres; la promoció de serveis a través de subvencions o el disseny de la Regió del Conseixement de la Catalunya Sud, amb la URV.

Desestacionalitzar la temporada turística

Llauradó ha manifestat que un dels objectius de la Diputació és treballar per la desestacionalització de la temporada turística a les seves dues marques, la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. La presidenta considera que cal implicar a tots els actius turístics del territori perquè la promoguin, alhora que creu que l'increment de vols a l'Aeroport de Reus (París, Illes Balears, Dusseldorf,...), la futura estació intermodal afavoriran o les mateixes condicions climàtiques "aforavorirarnla desestacionalització"

La presidenta de la Diputació de Tarragona s'ha mostrat satisfeta pel treball fet per la Taula de l'Aeroport de Reus, on hi són representats agents turístics i econòmics, ajuntaments, Generalitat o la Diputació, pèro s'ha mostrat partidària que la gestió de l'aeroport -en mans d'AENA- recaigui en el territori i amb una visió "de xarxa aeroportuària de país".

En relació al complex de Hard Rock, Noemí Llauradó, s'ha mostrat prudent: "Estem pendents dels informes d'àmbit mediambiental i industrial. Si s'ajusta es durà a terme". Amb tot, la presidenta ha recordat que el projecte "ha canviat molt amb els anys, passant de 6 a 2 casinos i, en el cas de l'edificabilitat, s'ha reduït considerablement" i ha reconegut que Hard Rock contribuiria a la desestacionalització de la temporada. Llauradó també ha afirmat que cal vetlla perquè els llocs de treball "siguin contractes amb sous dignes i estables".

En matèria de mobilitat, Llauradó s'ha mostrat optimista davant les possibilitats que oferirà el TranCamp, "un tramvia més amable" que connectarà les ciutats amb més població.

El hub cultural de la Savinosa tirarà endavant

La presidenta també s'ha referit a les crítiques de les plataformes ecologistes al projecte de crear un hub cultural a l'antic preventori de la Savinosa. Llauradó ha recordat que aquest projecte parteix de la base d'un ampli consens institucional (Diputació, Ajuntament de Tarragona, Generalitat i Estat) i ha assegurat que l'estudi ambiental encarregat garanteix "que totes les actuacions se cenyiran a les indicacions de l'estudi per a la preservació del medi ambient en aquest àmbit". També ha recordat que la Diputació pot traslladar-hi equipaments de la seva titularitat (conservatoris, escoles d'art i disseny, escoles de música,...) perquè l'àmbit està catalogat com a "sòl urbà consolidat reservat a equipaments públics". Finalment, ha anunciat que s'ha aconseguit que Costes de l'Estat construeixi un camí de ronda obert a la ciutadania.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: