Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'ERO d'Ikea a Valls afectarà finalment 48 treballadors després d'un acord entre la direcció i els sindicats

El comitè d'empresa desconvoca la vaga indefinida prevista a partir del 27 de desembre

Imatge d'arxiu d'una protesta dels treballadors d'IKEA a Valls Imatge d'arxiu d'una protesta dels treballadors d'IKEA a Valls ARXIU / INFOCAMP
Societat ACN
Diumenge, 25 Desembre 2022 19:40

Finalment seran 48 els treballadors fixes del magatzem d'Ikea a Valls que seran acomiadats, en lloc dels 142 que preveia l'empresa inicialment. Els sindicats han arribat a un acord amb la direcció que ha tingut el suport del 75% de la plantilla vallenca. De totes les recessions de contracte previstes, deu seran voluntàries. A més, una trentena de personal fix passarà a un contracte fix discontinu o a temps parcial, i una desena d'empleats s'integraran a FM Logistic, la gestora logística d'Ikea que té la seu a Puigpelat, també a l'Alt Camp. Arran de l'acord, el comitè d'empresa ha desconvocat la vaga indefinida que havia de començar el pròxim 27 de desembre.

Sindicats i empresa signaran un pacte de flexibilitat laboral durant un any que permetrà a la companyia organitzar les jornades de treball segons la seva conveniència. La multinacional sueca podrà obligar els empleats a agafar un dia de festa i recuperar-lo un dissabte en el torn de matí que serà compensat econòmicament amb quatre hores extra.

Les últimes reunions amb Ikea es van produir el dimecres passat 21 de desembre i ahir dijous els treballadors van celebrar diverses assemblees que es van allargar fins a quarts de dotze de la nit. En declaracions a l'ACN, el president del comitè d'empresa, Demetrio López, ha assegurat que "s'ha fet un bon acord".

Actualment, hi ha 500 treballadors al magatzem d'Ikea de Valls i l'empresa va plantejar un ERO perquè part de l'activitat de la companyia es trasllada a Toledo. El PSC es va reunir amb el comitè aquesta mateixa setmana i va advertir de portar el conflicte laboral al Parlament de Catalunya i a la Conselleria de Treball.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: