Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Associació Aurora organitza la conferència 'Salut i natura' aquest divendres al Caixaforum de Tarragona

La proposta forma part dels actes de celebració dels 25 anys del Centre Especial de Treball i del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Un membre del Centre Especial de Treball de l’Associació Aurora fent tasques a la llera del riu Francolí Un membre del Centre Especial de Treball de l’Associació Aurora fent tasques a la llera del riu Francolí ARIXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 02 Desembre 2022 00:03

L’Associació Aurora, en el marc de la celebració del 25è aniversari del seu Centre Especial de Treball, organitza la conferència i debat 'Salut i natura', aquest divendres 2 de desembre, a les 18.30h, a la sala d’actes del Caixaforum de Tarragona, al carrer Colom 2.

Cada vegada hi ha més informació i més estudis científics que descriuen els beneficis que comporta el contacte amb la natura i els espais verds sobre la salut en general i també sobre la salut mental en particular. En aquesta conferència abordarem amb detall aquests aspectes.

L’acte comptarà amb la presència de dos especialistes en aquesta matèria. La Sílvia Gili, biòloga, filòsofa i coordinadora del postgrau sobre Boscos Terapèutics de la Fundació Universitat de Girona, i del Ricard Fernandez, geòleg, guia de muntanya i membre de l’Escola Catalana de l’Alta Muntanya (ECAM). La presentació anirà a càrrec del periodista Ricard Lahoz.

L’Associació Aurora, en els seus 35 anys d’experiència, ha pogut comprovar de primera mà els efectes positius que genera la natura sobre la salut mental de les persones que integra. De fet, en seu Centre Especial de Treball, que enguany celebra el seu 25è aniversari, integra social i laboralment persones amb malaltia mental, que realitzen treballs de conservació i millora d’espais naturals.

En aquest acte, a més de les intervencions dels dos ponents, es presentarà el vídeo 'Salut mental i natura', que explica la tasca i l’experiència de l’entitat, i mostra un equip de treballadors realitzant treballs al bosc. L’acte finalitzarà amb un debat i un torn obert de paraula en el qual els assistents podran participar.

Vessant social i ambiental de l’Associació Aurora

L’Associació Aurora és una entitat social sense ànim de lucre que té com a objectius la millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i dels seus familiars, així com la defensa dels seus drets. A la vegada, treballa també la protecció, la conservació i la millora del medi ambient. Entre les diferents activitats que desenvolupa destaquen l’execució de projectes de recuperació d’espais naturals, així com la custòdia del territori i la conservació de la biodiversitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: