Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Gran Recapte preveu recaptar 5 MEUR a la demarcació i superarà els resultats del 2021

La il·lusió de la recaptació física d’aliments ha mobilitzat la ciutadania del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Detall d'una banyera amb aliments del Gran Recapte Detall d'una banyera amb aliments del Gran Recapte BANC D'ALIMENTS
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 27 Novembre 2022 12:01

La 14a edició del Gran Recapte d’Aliments ha tornat a posar de manifest que, tot hi ser una campanya impulsada pels quatre Bancs dels Aliments, és una acció de solidaritat col·lectiva només possible gràcies a l’ajuda de la ciutadania. Després de dos anys, en què la pandèmia va obligar a transformar el model i a centrar-se en les donacions monetàries, la d'enguany ha recuperat la il·lusió de la recaptació física d’aliments amb una important mobilització ciutadana, amb 16.200 persones voluntàries a les portes dels supermercats.

Respecte a la xifra aconseguida, amb les primeres dades obtingudes la quantitat recaptada superaria amb escreix la de la passada edició i se situaria a prop dels 5 milions d’euros, tot i que aquesta és una dada estimativa i des del Banc dels Aliments apunten que el recompte final es donarà a conèixer els propers dies.

El portaveu del Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, ha volgut agrair la tasca duta a terme pel voluntariat, així com totes les donacions rebudes pels diferents canals. "Una vegada més hem tornat a fer possible una fita solidària referent al nostre territori, la ciutadania ha tornat a bolcar-se amb el Gran Recapte", ha dit. El portaveu també ha posat de manifest que “tot i trobar-nos en un context molt complex, marcat per la inflació, la ciutadania ha tornat a demostrar la seua solidaritat”.

La campanya seguirà activa fins el 25 de desembre

Des del dissabte s’han començat a dur a terme les tasques de classificació dels aliments que es distribueixen aquest mateix dilluns 28 de novembre. Per als que no hagin pogut col·laborar i vulguin aportar aliments, la campanya de donació continuarà activa fins el 6 de desembre a les caixes dels supermercats i fins el 25 desembre a través de la web www.granrecapte.com

Els Bancs dels Aliments col·laboren amb una xarxa de 650 entitats socials que atenen a 241.000 persones a Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: