Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Bombers fan 91 serveis per les ventades des de dilluns i fins a les 13 hores de dimarts

A moltes zones s’han superat els 72 km/h i al sud i a l’alta muntanya, els 100

Un camió bolcat a l'AP-7, a l'Hospitalet de l'Ifant Un camió bolcat a l'AP-7, a l'Hospitalet de l'Ifant BOMBERS
Societat ACN
Dimarts, 22 Novembre 2022 15:34

Els Bombers han atès 91 serveis per les ventades entre les 20 hores de dilluns i les 13 de dimarts. La majoria d'incidències han estat per retirar arbres o branques caigudes, elements inestables de façanes i també per revisar pals i cablejat elèctric. La majoria de serveis s’han efectuat a la regió d’emergències de Tarragona (35) i a la metropolitana sud (21). A la metropolitana nord se n’han fet 18, i a l’Ebre, nou. A moltes zones del país s’han superat els 72 km/h i al sud i a alta muntanya els 100. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 112 trucades per vent fins a les 10 hores. Protecció Civil manté activada l’alerta del pla Ventcat.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, l’afectació del vent és general i el vent del nord i oest bufa amb ratxes fortes i algunes molt fortes a diferents punts del territori, en especial a l'Alt Empordà i meitat sud del país. La previsió indica que continuarà bufant al llarg d'aquest matí, si bé a partir del migdia afluixarà sensiblement.

Algunes de les ratxes més intenses i destacades s’han donat a Portbou (134 km/h), Font-rubí (111), Mas de Barberans (110), El Perelló (104), Mont-roig del Camp (103), Constantí (81) i Alcanar (73), entre altres.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 10 hores un total de 112 trucades per 95 incidents a causa del fort vent. Les comarques amb més trucades han estat el Barcelonès (41), el Baix Camp (15), el Tarragonès (9) i el Baix Llobregat (9). Els municipis amb més trucades han estat Barcelona (39), Reus (8) i Calafell (6).

El Servei Català de Trànsit ha informat que aquest matí hi ha hagut un camió bolcat a l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant per un fort cop de vent. La circulació ja s’ha normalitzat a la zona.

Una quinzena de municipis també han comunicat al CECAT de Protecció Civil que han posat en prealerta o alerta els seus plans d’emergències municipals per vent.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: