Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls se suma la recollida d'aliments del Gran Recapte els dies 25 i 26 de novembre

Els productes que fan més falta són oli, llet, conserves de peix, llegums cuits, fruits secs i pasta, que es podran donar en els mateixos supermercats

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el regidor Jordi Cartanyà, amb representants d'entitats col·laboradores del Gran Recapte L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el regidor Jordi Cartanyà, amb representants d'entitats col·laboradores del Gran Recapte AJUNTAMENT DE VALLS
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 21 Novembre 2022 21:21

L'Ajuntament de Valls, per mitjà de la regidoria d'Acció Comunitària, Participació i Igualtat, conjuntament amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Arxiprestal de l'Alt Camp, l'Assemblea Local de Creu Roja de Valls, el menjador social La Taulada i l'associació Egueiro impulsen un any més a nivell local la campanya solidària de recollida d'aliments del Gran Recapte, que se celebrarà el divendres 25 i el dissabte 26 de novembre.

Mariona Escoda, la cara visible de la campanya

Enguany, la cantant vallenca Mariona Escoda, guanyadora de la primera edició del programa televisiu 'Eufòria', fa una crida a la participació tan de la ciutadania com del voluntariat vallencs per mitjà d'un vídeo que ha realitzat expressament per a Valls i que es difon a les xarxes socials municipals (veure vídeo). Mariona Escoda i el cantant i presentador Miki Núñez són, precisament, la imatge de la campanya promocional del Gran Recapte que la Fundació Banc dels Aliments ja ha engegat a Catalunya.

Es recupera la recollida presencial

Aquest és el dotzè any que s'organitza conjuntament el Gran Recapte d'Aliments a Valls i, cada any, el nombre d'aliments ha crescut fins a situar-se en més de 21.000 quilos en l'edició del 2019. Precisament enguany, es recupera la recollida de manera presencial en els supermercats, després de dues edicions en que no es va poder fer a causa de la pandèmia i en les quals les donacions van ser monetàries. La ciutadania podrà participar en aquesta recollida solidària que es realitzarà en els supermercats vallencs el divendres 25 i el dissabte 26 de novembre, en tres franges horàries: de 9h a 13h, de 13h a 17h (establiments amb obertura al migdia) i de 17h a 21h. Els supermercats que obrin el diumenge 27 pel matí també comptaran amb voluntariat de 9h a 13h. Els establiments adherits són: Lidl, Dia, Aldi, Bon Preu-Esclat, Spar-Fragadis, BonÀrea i Casa Ametller.

Aquests aliments contribueixen a nodrir de recursos els magatzems de les entitats socials de la ciutat, la qual cosa facilita el posterior repartiment a les famílies més vulnerables del municipi. Els aliments que fan més falta són oli, llet, conserves de peix, llegums cuits, fruits secs i pasta. En aquest sentit, es molt important la participació de la ciutadania en la campanya amb les seves donacions de productes de primera necessitat, i alhora es fa una crida a la implicació de voluntariat que pugui fer les tasques de recollida en els establiments adherits.

En el Gran Recapte és molt important el paper del voluntariat a través de les entitats, que aporten capital humà per donar suport a aquesta iniciativa que pretén fomentar la solidaritat i la cohesió social del municipi. Les entitats vallenques col·laboraran els dies 25 i 26 aportant voluntariat per a la recollida d'aliments, que faran tasques de sensibilització i recollida d'aliments als supermercats. 

El vídeo de Mariona Escoda

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: